PwC – Data Solutions: a nagy hal esete a pirinyóval

PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. (PwC) többéves együttműködést követően felvásárolta a Data Solutions Kft.-t. A tíz éve működő cég fő területe egyebek mellett az adatbányászat és az adatpiacok létrehozása és elemzése. Az akvizíciót követően közel 15 fős csapattal bővült a világ egyik legnagyobb pénzügyi tanácsadó vállalatának magyarországi irodája, ahol így már közel ezren dolgoznak. A tranzakció értékét a felek üzleti titokként kezelik, azonban meg nem erősített információnk szerint 5-600 millió forint között lehetett.

A Data Solutions tavaly 165 millió forint árbevételt ért el, az előző évi 197 millió forint után. Adózott nyeresége 52 millió forint volt az előző évi 105 millió forintos nyereséget követően. A PwC árbevétele az idén a június végén zárult üzleti évben 18 milliárd forint volt, az előző évben 8,3 milliárd forintot tett ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LIII.

sze szept 19 , 2018
A Mastercard szerint a magyarok nyitottak a biometrikus fizetésre, ezt alátámasztják a fizetéstechnológiai cég korábbi adatai is, mely szerint a magyar válaszadók több mint fele jobban bízik a biometrikus, mint a hagyományos hitelesítési módokban. Évente már mintegy 600 milliárd dollárra rúg a kiberbűnözéssel összefüggő incidensek által okozott kár a Center […]
matematika

És még ez is...