A Siemens Mobility 3,3 milliárd forintos fejlesztésbe kezd Budapesten

Vonat, MÁV, gyerekÁllami támogatással 3,3 milliárd forintos fejlesztésbe kezd Budapesten a Siemens Mobility kft. A kötöttpályás közlekedés digitalizációját támogató projekt szeptember végéig 120 munkahelyet teremt a közlekedéstechnikai vállalat kutatási-fejlesztési részlegében. A kormány 816 millió forinttal -munkahelyenként 6,8 millió forinttal- járul hozzá a beruházáshoz. A Siemens Mobility vezérigazgatója ismertette, hogy a bővítés előtt álló budapesti részleg vasúti szoftvereket készít, és jelenleg harminc projekten dolgozik. Ludvig László közölte, hogy az állami támogatás három fejlesztésben hasznosul. A járművezetőket támogató információs rendszer fejlesztése hozzájárulhat ahhoz, hogy vasúti közlekedés vezető nélkül is működhessen. Az üzembiztonságot támogató diagnosztikai rendszerek a meghibásodásokat jelzik előre. A harmadik fejlesztés a vasúti infrastruktúra egységes, integrált tervezhetőségét segítheti. A vezérigazgató elmondta, hogy a cégcsoporton belül erős volt a verseny a beruházásért. A Siemens számára Magyarország kiemelkedően fontos partner, ezért jelentős szerepet szán az itteni szakembereknek, vállalkozóknak, beszállítóknak – tette hozzá.

A német Siemens több vállalatot is működtet Magyarországon. A Siemens Mobility-t 2017-ben alapították. A cég a legutóbbi, 2020. szeptemberrel zárult üzleti évében 24,4 milliárd forint forgalmat ért el, túlnyomórészt belföldi értékesítésből. Előzőleg 19,5 milliárd forint volt a forgalmuk. Az adózott eredmény 577 millió forintról 1,846 milliárd forintra nőtt az utóbbi két üzleti év során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megszerettük a távmunkavégzést

pén márc 26 , 2021
Az alkalmazottak majdnem háromnegyede (73 százalék) szeretné, hogy a továbbiakban is lehetőségük legyen rugalmas távolsági munkavégzésre, tízből négy személy pedig azt állítja, hogy jobban fel tudja vállalni, hogy önmagát adja a munkahelyen, mint a pandémia előtti időkben – derül ki egy friss felmérésből. A vizsgálatból az is kiderül, hogy globális […]

És még ez is...