Megszerettük a távmunkavégzést

Az alkalmazottak majdnem háromnegyede (73 százalék) szeretné, hogy a továbbiakban is lehetőségük legyen rugalmas távolsági munkavégzésre, tízből négy személy pedig azt állítja, hogy jobban fel tudja vállalni, hogy önmagát adja a munkahelyen, mint a pandémia előtti időkben – derül ki egy friss felmérésből. A vizsgálatból az is kiderül, hogy globális szinten a munkahelyi értekezleteken töltött idő megkétszereződött, idén februárban pedig több mint negyven milliárddal több e-mailt küldtek, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A LinkedIn közösségi platformon a pandémia kezdete óta több mint ötszörösére nőtt a távmunkavégzést biztosító álláshirdetések száma, a globális munkaerő negyven százalékot meghaladó hányada gondol munkahely-váltásra az idén, 46 százaléknak pedig, tekintve, hogy távolsági munkát végezhet, szándékában áll elköltözni jelenlegi lakhelyéről.

A kutatás szerzői szerint öt olyan stratégia van, amelyeket a menedzsereknek érdemes követniük, miközben végrehajtják a szükséges változtatásokat az új körülményekhez való alkalmazkodás érdekében. Ezek a következők: dolgozzanak ki egy tervet, amely segítségével tájékoztatják az alkalmazottakat a rugalmas munkavégzés módozatairól, eszközöljenek olyan technológiai befektetéseket a munkahelyeken, amelyek összekapcsolják a digitális és a fizikai síkot, számolják fel a digitális kimerültséget az alkalmazotti hierarchia minden szintjén, kezeljék prioritásként a szociális tőke és a szervezeti kultúra újjáépítését, gondolják újra a munkavállalók tapasztalathoz kötődő elvárásait, hogy versenyben maradjanak a legtehetségesebb és legsokoldalúbb munkaerő megszerzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fritschet választották meg a VISZ élére

szo márc 27 , 2021
Tisztújító közgyűlést tartott a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ). Mind az 2019-ben elnökké választott Strausz György, mind az elnökségi tagok mandátuma lejárt, ezért a közgyűlés új elnökségről döntött. A közgyűlés a szervezet elnökévé Fritsch Róbertet, a Fővárosi Vízművek informatikai igazgatóját választotta. A szakember 2014 óta tagja a szervezetnek, melynek munkáját […]
Fritsch Róbert

És még ez is...