A Magyar Telekom csatlakozott a txtr-hez

E-könyv áruházat indít a ’txtr-rel partnerségben a Magyar Telekom. A hu.txtr.com címen elérhető e-köny áruház a Magyarországon működő elektronikus-könyv webboltok közül az egyik legszélesebb kínálattal rendelkezik: több mint 700 ezer idegen nyelvű, és alig több mint 3 000 magyar nyelvű könyv közül válogathatnak az oldalra látogatók. Az oldalra ingyenesen lehet regisztrálni, a belépéshez felhasználónév és jelszó vagy Facebook azonosító megadása szükséges. A felhasználóknak saját digitális könyvespolca jön létre, ahol a megvásárolt e-könyveket tárolhatják és letölthetik mobil eszközeikre – például okostelefonjukra vagy táblagépükre. A regisztrált tagok az itt vásárolt könyvek mellett más forrásból származó e-könyveket is tárolhatnak. A digitális könyvespolcon található könyvek akár meglévő e-könyv olvasó készülékekre is áttölthetőek.

(A leendő vásárlók figyelmét felhívjuk arra, hogy alaposan olvassák el a szerződési feltételeket! Ilyen mondatokat tartalmaz: “A txtr felhasználói tartományban a felhasználó jogosultságot szerezhet e-bookok használatára („E-book beszerzése”). Vagy: “. Amint a letöltés megtörtént, a kockázat a felhasználóra hárul át. A felhasználó lemond egy további elfogadó nyilatkozathoz való hozzáférésről a (német) Ptk. 151. §-ának 1. oldala értelmében.” Sőt: “Némely, a txtr által kínált e-bookokat DRM rendszerek (Digital Rights Management) védenek, amihez a felhasználónak valószínűleg személyes DRM azonosítóra lesz szüksége. Az Adobe ID közvetlenül online beszerezhető az Adobe honlapján (www.adobe.com/de). Előfordulhat, hogy a DRM jogosultság alatt az e-bookok használata egy bizonyos számú végberendezésre van korlátozva.” De ez is szép: “A felhasználó különösképpen kötelezi magát arra, hogy nem tölt fel olyan tartalmakat, melyek vétenek a büntető törvénykönyv, a fiataloknak a médiumok káros hatásaival szembeni védelméről szóló állami szerződés (a német JMStV) vagy a fegyvertörvény rendelkezései ellen.” Tényleg érdekes olvasmány! A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telekom társadalmi felelősségvállalás: 250 főt bocsátanak el

vas okt 20 , 2013
A Magyar Telekom bejelentette, hogy megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a jövő évi létszámleépítésről és arról, hogy 2014-ben nem lesz általános alapbérfejlesztés. (Durva, késhegyre menő tárgyalások lehettek. A -szerk- megj.) A társaság közel 250 munkavállaló elbocsátásról állapodott meg az érdekképviseletekkel. A többséget várhatóan 2013 végével küldik el a társaságtól. A végkielégítéssel […]

Friss, ropogós