Ezért nem segít a mindig vírusirtó a zsaroló kártevők ellen

virusA vírusirtó szoftverek gyártói évek óta koncentrálnak arra, hogy blokkolják a titkosító kártevők működését. A védelem alapját még mindig a rendszeresen frissített vírusleírások (szignatúrák) képezik, de ezek rendszeres frissítése már messze nem elegendő a védelemhez. A proaktív, magatartás alapú védelem célja, hogy szignatúrák nélkül is felismerje a kártevőket, pusztán az alapján, ahogyan azok viselkednek a számítógépen. Akkor miért nem létezik önálló védelmi program a zsaroló kártevők ellen — teszi fel a költői kérdést a G Data szakértője.

Azért, mert bár technikailag lehetséges lenne elkészíteni egy olyan szoftvert, mely védelmet nyújt a legtöbb zsaroló kártevő ellen, ez a szoftver annyira leterhelné – és így le is lassítaná – a számítógépeket, hogy a felhasználók nem szívesen telepítenék a gépükre. A feladat tehát a vírusirtó szoftverek készítői számára az, hogy úgy nyújtsanak maximális védelmet, hogy közben minimalizálják a szoftvereik erőforrásigényét. Ez ma még nem megy sajnos — áll a G Data közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Anonymous megfenyegette a magyar kormányzatot

szo dec 26 , 2015
Karácsony előtt egy nappal tette közzé a Youtube-on a magyar kormányzatnak küldött figyelmeztetését az Anonymous hackercsoport. Az üzenetben felsorolják azokat a vádakat, amelyeket gyakran citálnak a kormányzat ellenfelei. Majd személyesen Orbán Viktort és pártját fenyegetik meg hadüzenettel. A közlemény szerint addig fog tartani a támadás, amíg radikális változást nem tapasztalnak.