NSA: hozzáfértek szinte minden hálózathoz

SnowdenAz internethez csatlakozó összes eszköz feltérképezésén dolgozott és ennek keretein belül a Deutsche Telekom és más német internetszolgáltatók hálózataihoz is hozzáfért az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és brit partnerszervezete, a GCHQ – írta honlapján a Der Spiegel. Az Edward Snowden amerikai informatikus által kiszivárogtatott dokumentumok szerint az NSA egy Treasure Map (kincsestérkép) nevű program keretein belül azon dolgozott, hogy az internethez csatlakozó “összes eszközt, mindenhol, mindenkor” láthatóvá tegye, és egy térképen tudja ábrázolni.

Bár a dokumentumok nem szólnak adatlopásról, a program célja elvben a számítógépes támadások kitervelése és a hálózatok megfigyelése volt – állítja a Spiegel. Az információk nem dátumozott grafikus ábrázolásokból származnak, amelyek a Treasure Map programot voltak hivatott bemutatni, és különböző jelzésekkel látták el a feltört hálózati központokat. A lap szerint a két kémszervezet a dokumentumok alapján “hozzáférési pontokkal” rendelkezett egyebek mellet a Deutsche Telekom és a kölni Netcologne internetszolgáltatók, valamint három kisebb német cég hálózatához. A Telekom és a többi érintett cég a Spiegel megkeresésére elfogadhatatlannak és törvénytelennek nevezte a hálózatára való betörést — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG bemutatta az új ULTRÁ-it

hét szept 15 , 2014
Az LG Electronics bemutatta ULTRA HD tévékészülékei átfogó családját is, amelyben 49, 55, 65, 79, 84, 98 és 105 hüvelyk képátlójú modellek kaptak helyet. A LED/LCD technológia élmezőnyébe tartozó LG IPS 4K panelek széles betekintési szöget és pontos színhűséget kínálnak, amelynek köszönhetően a készülékek szinte bármilyen szögből nézhetők színelmosódás és […]

Friss, ropogós