A Magyar Telekom 2015. harmadik negyedéves eredményei

forintA Magyar Telekom közzétette 2015. harmadik negyedévre és és első kilenc hónapra vonatkozó, Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A bevételek 2015 harmadik negyedévében mintegy 0,3 százalékkal, 157,5 milliárd forintról 158 milliárd forintra nőttek a magyar szegmenseknél elért bevétel növekedésnek köszönhetően, amelyet részben ellensúlyozott a macedón és montenegrói leányvállalatoknál tapasztalt bevétel csökkenés.

A mobil bevételeknek az előző év hasonló időszakához képest megfigyelhető 4,4 százalékos csökkenését a mobil hang alapú kis- és nagykereskedelmi bevételek visszaesése, valamint a mobil készülékértékesítési bevételek mérséklődése okozta. Mindazonáltal, a mobil adatbevételek jelentősen emelkedtek az időszak alatt, a szélesebb ügyfélbázisnak és magasabb felhasználásnak köszönhetően.

A vezetékes hang és adat bevételekben történt csökkenés ellenére a teljes vezetékes bevétel 2,0 százalékkal növekedett a vezetékes szélessávú kiskereskedelmi, TV és készülékértékesítési bevételek emelkedésének, illetve a GTS Hungary 2015. április 1-i akvizíciójának köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy kis tananyag az Inviteltől a közösségi médiáról

pén nov 6 , 2015
Ez is érdekesQ3: a Magyar Telekom konszolidált adózott eredménye csökkent, bevétele nőtt A Magyar Telekom […]Magyar Telekom Q2: csodás eredmények A Magyar Telekom […]Áprilisban lehet a Magyar Telekom éves közgyűlése A Magyar Telekom Nyrt. […]Magyar Telekom Q3: nem véletlenül estek a rendszerintegrációs és it-bevételek A Magyar Telekom közzétette […]Magyar Telekom […]