A kkv-k negyede költött kétmillió forintnál többet digitalizációra

Az elmúlt három évben a kétszázmillió és 15 milliárd forint közötti éves árbevétellel rendelkező cégek negyede fordított kétmillió forintnál többet digitális fejlesztésre, ötven százalékuk pedig legfeljebb egymillió forintot költött ilyen célra – olvasható a Budapest Bank sajtóközleményében.

A kutatás szerint a következő öt évben a cégek negyven százaléka ugyanakkor lényegesen többet szán a jövőben digitalizációra, ötödük pedig teljes cégátalakítást tervez a digitális paradigmaváltás jegyében. A kkv-k alig több mint fele használ szoftveres támogatást a vállalati működési területeinek legalább egy részén, 44 százalékuknál pedig egyetlen funkciót sem támogat ilyen megoldás – derült ki a felmérésből. A sajtóközleményben megállapítják: a leginkább digitalizált területek a pénzügy, az ügyfélkezelés, az értékesítés és a beszállítói kapcsolatok; a legkevésbé a marketing és a humánerőforrás területe.

A felmérés szerint az élenjárók jellemzően a nagyobb, legalább hétszázmillió forint árbevétellel rendelkező cégek, valamint azok, ahol a tulajdonos vagy az első számú vezető 45 évesnél fiatalabb. A sajtóközleményben arra is kitérnek, hogy a vállalkozások digitális fejlesztéseire számos támogatás van jelen a piacon. Ezek közül a banknál elérhető MFB Pontos termékeket és az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó pályázatokat emelték ki. Utaltak arra is, hogy hamarosan megjelenik egy új, nulla százalékos hitelprogram is, amely a Digitális jólét program stratégiai területeit célzó fejlesztéseket fogja finanszírozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Öt versenyszámban nevezhetnek az ifjú robotépítők az idei Magyar Ifjúsági Robot Kupában

pén febr 9 , 2018
Öt versenyszámban és két korosztályban, február 14-ig nevezhetnek a robotépítő csapatok a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) 2018-as országos selejtező versenyeire. A tizenkettedik alkalommal megtartandó válogatón általános iskolások, középiskolások és főiskolások vehetnek részt a 10-19 év közötti korosztályban. A MIRK célja, hogy kiválogassák azokat a csapatokat, akik részt vehetnek a […]
lego robot verseny