Bomba üzlet a vasárnapi zárva tartás… a webshopoknak

undi-zombikAz üzletek vasárnapi zárva tartása a webshopokra tereli a húsvéti játékvásárlókat – derül ki a játékkereskedő és importőr Formatex Kft. MTI-hez eljuttatott felméréséből. A kutatás szerint a válaszadók többsége, 64 százaléka webshopon keresztül fogja intézni a vásárlást. Közel negyedük szombaton, húsz százalékuk hétköznap napközben, közel 14 százalékuk pedig hét közben, a meghosszabbított nyitva tartás alatt tervezi a vásárlást. A válaszadók 42 százaléka táblás játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, építőjátékot a válaszadók 38 százaléka venne, ügyességi és sportjátékot 33,54 százalék, babás-állatos szerepjátékra pedig közel húsz százalék költene. A távirányítós játékok, mobiltelefonok, táblagépek a szülők 15-16 százalékának körében népszerű húsvéti ajándékok. Egy-egy gyereknek a válaszadók közel 44 százaléka kettő- és ötezer forint közötti értékben vásárol játékot, negyede 5000-7500 forint között költ, 16 százalék pedig úgy gondolja, inkább ezer-kétezer forintot költ gyerekenként. A válaszadók 35 százaléka szerint a gyerekek ötszáz forint körüli locsolópénzzel térnek haza, de 18 százalékuk úgy tudja, hogy akár kettő-ötezer, vagy 5000-7500 forint is lapulhat a zsebükben.

A közleményben Borhi János, a Formatex ügyvezetője kifejtette: tapasztalataik szerint a válság alatt a családok egyre kevesebbet költöttek játékra, de fordulatot hozott a 2014-es karácsonyi szezon. A cég Játéksziget kiskereskedelmi hálózata így tavaly mintegy tízszázalékos növekedéssel zárta az évet, és 1,4 milliárd forintos nettó forgalmat ért el. Az értékesítés felfutása a húsvét előtti utolsó hétre várható, ráadásul az éves forgalomnak akár 16-20 százalékát is jelentheti – tette hozzá Borhi. A cég az idén húsvétkor 125 millió forintos nettó forgalmat vár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rács mögött újbudai mobiltelefon-rabló

vas márc 22 , 2015
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat egy 17 éves budapesti fiatalkorúval szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2014. október 1-je és 2014. október 8-a közötti időben Újbuda utcáin több alkalommal megfenyegetett járókelőket és elvette tőlük mobiltelefonjukat. A rendőrök a nyomozás […]
börtön

Friss, ropogós