A Facebook egy távozó vezetőjével vitetné el a balhét

Elliot Schrage, a Facebook volt kommunikációs vezetője magára vállalta a felelősséget, amiért megrendelést adott a Definers tanácsadó cégnek, hogy kutakodjon a vállalat bírálói, köztük Soros György után, azt állítva ugyanakkor, hogy a Definers túllőtt a célon a bírálóik lejáratására tett lépésekkel.

Schrage elismerte, hogy őt terheli a felelősség a Definers és más cégek felbérelésére vonatkozó döntésekért. Lépéseire Schrage már kedden magyarázatot adott a Facebook alkalmazottaihoz intézett üzenetében, ennek nyilvánosságra hozásával azonban a vállalat kivárt szerda estig, amikor az amerikaiak figyelme már nyilvánvalóan a hálaadás napi hosszú hétvégére összpontosult. Schrage – aki egy évtizeden át dolgozott a Facebooknál, és idén júniusban jelentette be távozását – bejegyzésében elismerte: a Facebook kérte fel a Definerst, hogy készítsen lejárató anyagot Soros Györgyről, miután a milliárdos egy januári beszédében “a társadalomra leselkedő veszélyek egyikének” nevezte a Facebookot. A Definers segített abban is, hogy reagálni tudjanak a róluk terjesztett “igazságtalan állításokra” – írta a kommunikációs igazgató.

Ezzel együtt Schrage azt hangoztatta, hogy a Definers túlzásba esett a Facebook bírálóinak lejáratását célzó tevékenységében. A társaság kommunikációs csapatára épített rendszer “itt kudarcot vallott, és sajnálom, hogy mindannyiótokra szégyen hoztam” – írta. Bejegyzésére reagálva, Sheryl Sandberg, a Facebook vezérigazgató-helyettese is bűnbánatot tanúsított, jelezve, hogy az ő felelőssége a Facebook kommunikációs csapatának ellenőrzése. Ugyanakkor azt állította, hogy a New-York Times leleplező cikkének olvasásakor újdonság volt számára a Definers említése, és meg kellett kérdeznie munkatársait, hogy értesítették-e őt valaha az együttműködésről. Mint kiderült, néhányszor szerepelt a cég neve a neki küldött munkadokumentumokban és levelekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ITM: egyre többeknek segít a Szupergyors internet program

vas nov 25 , 2018
Egyre többen érik el a világhálót a Szupergyors internet program segítségével, amely országszerte közel ötszázezer új helyen biztosított vezetékes internetet, többségében több mint 30 Mb/s sebességű hozzáféréssel – mondta Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. Hozzátette: az uniós határidő előtt két évvel, 2018 végére […]