Magyar szállítója is van az Intel izraeli mega-projektjének

chipA Kihajlásbiztos Merevítő BRB (Buckling Restrained Brace) technológiára épülő speciális földrengés-technikai védelmi eszközök tervezője és gyártója, a Star Seismic Europe Kft. szállítja az Intel Kiryat Gatban épülő új generációs chipgyárának szeizmikus merevítő rendszerét. A hatmilliárd dollár értékű beruházás Izrael történetének eddigi legnagyobb technológiai beruházása. A magyar társaság megbízása az amerikai tervezőcég ajánlása alapján jött létre.

A Star Seismic Kihajlásbiztos Merevítők (Buckling Restrained Braces – BRB) tervezésével és gyártásával foglalkozik, melyek acél- és betonszerkezetű épületek földrengésvédelmét látják el. A Star Seismic Europe Kihajlásbiztos Merevítőrudakkal Merevített Kerete (Buckling Restrained Braced Frame – BRBF) – legyen szó új vagy megerősítendő szerkezetről – költséghatékonyabb kapcsolati megoldásokkal, csökkentett gerenda-, oszlop- és alapozási méretekkel rendelkezik, mint a hagyományos módon merevített keretek. Mindemellett jelentősen megemeli a szerkezetek földrengéssel szembeni ellenálló képességét. A merevítőben ébredő normálerőket egy acélmag veszi fel, míg a köpeny megfelelő keresztirányú megtámasztást biztosít a mag kihajlásával szemben. A kihajlási stabilitásvesztés megakadályozása hasonló teherbírást és duktilis viselkedést eredményez húzás és nyomás esetén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Amazon tesztelheti a csomagszállító drónjait

szo márc 21 , 2015
ShareTweetPinShareAz amerikai légügyi hatóság (FAA) megadta az engedélyt az Amazon webáruháznak, hogy megkezdje csomagszállító drónjainak tesztelését. Az FAA kikötései szerint a drónokat kizárólag pilótaengedéllyel rendelkező személyek tesztelhetik, a gépeknek a nappali órákban, 122 méter magasan, vagy annál lejjebb kell repülniük és muszáj az irányítójuk látótávolságán belül maradniuk. A jelenlegi amerikai […]
e-kereskedelem, drón

És még ez is...