1200 megabites mobiltechnológiát teszteltek Budapesten

ChristopherMattheisenA Magyar Telekom és technológiai partnere közösen tesztelte a másodpercenként 1200 megabit (Mbps) letöltési sebességet lehetővé tevő mobiltechnológiát a Budapesten megrendezett Regionális Digitális Konferencián.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: a bemutatott technológia és sebesség a jövő hálózati igényeire ad választ, amikor a hálózatba kapcsolt több milliárd eszköz egymással is kommunikál majd. Fontos átmenet a jelenleg kereskedelmi forgalomban elérhető 4G+ és a várhatóan 2020-ra megjelenő – másodpercenként 20 gigabit (20 Gbps) átviteli sebességet biztosító – 5G technológia között. A továbbfejlesztett 4G+ technológia egyelőre még csak laboratóriumi körülmények között mutatható be, azonban a tervek szerint 2018-ban kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz.

A Magyar Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 97,8 százalékos, az év végére eléri a 98 százalékot, a beltéri lefedettség pedig 87 százalékra emelkedik. A vállalat emellett folyamatosan fejleszti 200-300 Mbps névleges maximális sebességű 4G+ mobilinternet hálózatát is, amelyet már a lakosság 25 százaléka érhet el. A 450 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatást pedig két hete tette elérhetővé az országban elsőként Gödöllőn a társaság. Ez utóbbi 4G+ technológia az eddigiekhez képest akár két-háromszoros adatsebességet tesz lehetővé a megfelelő eszközök és díjcsomagok birtokában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kibertér: 2017 sem lesz jó év

szo nov 19 , 2016
ShareTweetPinShareAz idei a zsarolóprogramok éve volt, jövőre leginkább a hálózatra kapcsolt legkülönfélébb műszaki eszközök, a „dolgok internete” saját céljaikra való felhasználására összpontosítanak majd a kiberbűnözők. 2016 a zsarolóprogramok terjedésének éve volt — áll a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat 2017-es előrejelzésében. A felhasználók számítógépein az adatállományt titkosító, majd váltságdíj fejében […]
vírus, Android

És még ez is...