Antidepresszáns weboldal indult

tudathasadasA depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelőzését segítő weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) – közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese az MTI-vel. Purebl György elmondta, hogy a kilenc európai országban hét nyelven – köztük Magyarországon, magyar nyelven – elindított internetes oldal kifejlesztésében a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete is részt vett.

A most indított www.ifightdepression.com/hu oldal nemcsak információkat és elméleti segítséget ad a depresszió leküzdéséhez, hanem internetes terápiás eszköz is egyben. A honlap két részből áll. Van egy információs felület, ahol egy teszt segítségével bárki tesztelheti magát, illetve ismerősét, hogy depressziós-e. Az oldal emellett számos információt tartalmaz a depresszió kezeléséről, és van egy “krízis online” link is, amelyen különböző segítő szolgálatokhoz, szakemberekhez lehet eljutni, továbbá célzott információkkal szolgál a fiataloknak, hozzátartozóknak, közösségi szakembereknek és egészségügyi dolgozóknak egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vallott B. Lajos, a számítógéptolvaj

csü jún 12 , 2014
Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség egy férfivel szemben, aki egy miskolci családi házból lopott el számítástechnikai eszközöket. A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Kiserenyő-Meddő úton 2014. február 20-án 18 óra után a gyanúsított betört egy családi házba. A tolvaj LCD- monitort és számítógépet tulajdonított el, majd elmenekült a […]

Friss, ropogós