BSA: Magyarországon jobb a helyzet, mint világszerte

BSA-bilincsTöbb év szendergés után ismét aktivizálta magát a Business Software Alliance (BSA) a világ legnagyobb forgalmú szoftvergyártóit tömörítő szervezete. A szövetség közleménye szerint egy friss vizsgálatuk azt állapította meg, hogy feltűnően magas arányban használnak Magyarországon licenc nélküli szoftvereket. A felmérés szerint Magyarországon a licenc nélküli szoftverek aránya eléri a 38 százalékot, ami egy százalékos csökkenést jelent a BSA által 2013-ban felvett adatokhoz képest.

A szövetség vizsgálatából kiderül, hogy 2015-ben, világszerte, a számítógépeken futó szoftverek átlagosan 39 százaléka nem volt megfelelően licencelve. Ez kismértékű csökkenést jelez a legutóbb 2013-ban, a BSA által mért 43 százalékhoz képest. Még a biztonságkritikus üzletágakban is meglepően magas volt a licenc nélküli szoftverek használata. A felmérés szerint, világviszonylatban 25 százalékot tesznek ki a nem jogtiszta szoftverek a bank, a biztosítási és a tőzsdei szektorban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Akármennyit költünk az it-biztonságra, sosem elég

szo máj 28 , 2016
ShareTweetPinShareVárhatóan rekord összeget, akár mintegy 22-24 milliárd forintot is költhetnek it-biztonságra a szervezetek idén Magyarországon a tavalyi húszmilliárd után – közölte az it-biztonsággal foglalkozó Hunguard Kft. az MTI-vel. A társaság arra számít, hogy a hardveres és szoftveres védelmi megoldások mellett az it-biztonsági büdzséből egyre nagyobb részt fordítanak majd 2016-ban a […]
Mátrix

És még ez is...