A magyar nagyvállalatok addig használják az elavult eszközöket, ameddig nem okoznak kritikus problémát

A magyar nagyvállalatok támogatják a felhőszolgáltatások bevezetését, és több mint kétharmaduk készít informatikai költségvetést, ami jelentős változást jelent a korábbi évekhez képest — állapította meg egy friss kutatás.

A vizsgálat szerint a magyar vállalatok 72 százaléka szerint a digitalizációval olyan technológiai forradalom zajlik, ami jelentőségében minden korábbi hasonlón túlmutat. A régóta működő nagyvállalatokban vagy az újonnan létrejövő cégekben közös az, hogy a felhőmegoldásokban látják az esélyt. Jelenleg a magyar cégek 34 százaléka véli úgy, hogy a robotok és a mesterséges intelligencia rövid időn belül felforgathatja a vállalati munkamegosztást. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar döntéshozók szerint a távmunka egyre fontosabb, a munkaerőhiányra is megoldást jelenthet. A helytől független vállalati rendszerhozzáférésben a felhőnek kiemelt szerepe van. A cégek több mint ötven százaléka tekint stratégiai területként az informatikára, míg a vállalatok kétharmadának van részletes, írásos informatikai stratégiája és költségvetése. Markáns trend a cégeknél a mobilitás és a helyfüggetlenség, a cégek 88 százalékánál a dolgozók hozzáférhetnek okostelefonon a vállalati alkalmazásokhoz-rendszerekhez. A sok pozitívum mellett kedvezőtlen jelenségek is akadnak, például hogy az elavult eszközöket a cégek nagy része addig képes használni, amíg nem okoz kritikus problémát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Facebook gyűlöletbeszéd miatt kitiltott néhány szélsőséges uszítót

hét máj 6 , 2019
A Facebook vezetése gyűlöletbeszéd miatt véglegesen kitiltotta a közösségi portálról és az Instagramról Louis Farrakhant, az Iszlám Nemzete nevű amerikai szervezet vezetőjét és több más, szélsőjobboldali publicistát – jelentette be a közösségi média. Az elsősorban zsidóellenes megnyilvánulásairól hírhedt Farrakhan mellett kitiltották a közösségi platformokról Alex Jones és Milo Yiannopoulos szélsőjobboldali […]
Facebook