Magyar Akkumulátor Szövetség

2021 szeptember közepén megalakult a Magyar Akkumulátor Szövetség, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. részvételével a magyar akkumulátoripari értékláncban tevékenykedő társaságok érdekképviselete és a nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztése érdekében.

A szervezet célja, hogy elősegítse a magyar akkumulátoripar fejlődését és európai integrációját, továbbá tagjainak érdekében közreműködjön a Magyar Akkumulátor Iparági Stratégia végrehajtásában, az akkumulátoripari értékláncban tevékenykedő társaságok és a program végrehajtásáért felelős kormányzati és intézményi szervezetek közötti szakmai együttműködés biztosításával.

A szakmai szövetség az alapítók szándéka szerint elősegíti majd a magyar akkumulátoripari értéklánc szereplőinek részvételét a jelentősebb magyarországi és nemzetközi projektekben, és az ágazat nemzetközi szervezeteiben, így a European Battery Alliance-ben és az Eit InnoEnergy-ben. A szövetség aktív szerepet kíván vállalni a szervezet az ágazatot érintő magyarországi és Európai Uniós jogalkotási, szabályozási folyamatokban is.

Mindezek mellett fórumot kíván teremteni az akkumulátoriparral kapcsolatos szakmai párbeszédre, szakmai anyagok készítésével, vitafórumok, tájékoztatók szervezésével is.