Tiltólistán az iPad

iphoneNemzetbiztonsági kockázatok miatt az amerikai Apple tíz terméke tiltólistára került a kínai állami hivatalok közbeszerzési listáján – adja hírül a sina.com hírportál. A termékek között az óriáscég tábla- és számítógépei, szerepelnek – számol be a portál az esetről a hírt elsőként megszellőztető Bloomberg hírügynökség forrásaira hivatkozva. A tiltás a tartományi és alacsonyabb szintű állami hivatalokra is vonatkozik. A cég Kínában rendkívül népszerű telefonjáról, az iPhone-ról júniusban a központi televízió azt állította, hogy helymeghatározó funkciója érzékeny statisztikák, államtitkok kiszivárogtatásának eszközeként használható.

Az állami pénzből vásárolható készülékek listáját rendszeresen frissíti a nemzeti fejlesztési és reformbizottság a pénzügyminisztériummal együttműködve, az Apple termékek a júniusi listán még szerepeltek. Májusban a Microsoft Windows 8-as operációs rendszerét minősítették nemzetbiztonsági kockázatnak az állami számítógépeken, s a céget kizárták az energiatakarékos számítógépek beszerzéséből is. A vállalatot versenyellenes piaci gyakorlat vádjával vizsgálják a hatóságok. Szintén nyáron nagy külföldi technológiai cégek, a Symantec és a Kaspersky vírusirtó szoftvereire jelentettek be tilalmat — írja az MTI.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Naplózd az életed: a rosszfiúk imádni fognak III.

vas aug 10 , 2014
A Symantec kutatói egy Raspberry Pi miniszámítógép használatával építettek egy pásztázó eszközt, amelyekkel sporteseményeken és forgalmas köztereken könnyedén követhették a versenyzőket és járókelőket. A szerkezet összetevőit bármelyik áruházban meg lehet vásárolni, nyílt forráskódú szoftverrel és néhány egyéni scripttel kombinálva, alapszintű informatikai tudással mindössze 75 dollárból létrehozható az eszköz. A tesztelés […]