Kibervédelmi összefogás: nem elég kifinomult az otthoni okoseszközök védelme

Nem elég kifinomult az otthoni, internetre is csatlakoztatott okoseszközök védelme, ezért az is előfordulhat, hogy a tulajdonos tudta nélkül megfigyelik.

Szakértők szerint a gyártók ezen eszközök védelmére még kevés figyelmet fordítanak, ezért érdemes biztonsági szakértővel felülvizsgáltatni az otthoni hálózatot. Hozzátette: ha valaki jól csinálja, akkor a tulajdonos semmit nem vesz észre a támadásokból. Elmondása szerint az otthoni eszközöket túlterheléses, úgynevezett DDoS támadásokra is felhasználják, amelyek lényege, hogy egy szolgáltatást a túl nagy adatforgalom generálásával ellehetetlenítenek. Ezek a támadások könnyen végrehajthatóak, olcsók, és nehéz őket lekövetni, mivel az ip-címek módosításával a támadók általában nem ott vannak, ahol a végrehajtó eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új műszaki vezérhelyettes a Magyar Telekomnál

szo febr 11 , 2017
A Magyar Telekom bejelentette Kim Kyllesbech Larsen műszaki vezérigazgató-helyettesi pozícióba történő kinevezését 2017. április 1-jei hatállyal. Larsen a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz. Larsen a Deutsche Telekomtól érkezik a céghez, ahol legutóbb a technológiai gazdálkodásért és transzformációért, valamint a technológiai architektúráért és innovációért felelős elnökhelyettesi pozíciót is betöltötte. […]

És még ez is...