Sziget: e-közigazgatási ügyeiket is intézhetik a fesztiválozók

SzigetA Sziget Fesztiválon is biztosítják az elektronikus ügyintézés lehetőségét: egy mesterséges intelligencia alapú, érintőképernyős eszköz segítségével önállóan, tíz ügytípus közül választva intézhetnek ügyeket a kilátogatók – közölte NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A NISZ közleménye szerint a fesztivál hat napja alatt a résztvevők első kézből próbálhatják ki a hazai e-közigazgatás legújabb fejlesztését, a MIA Pontot. Egyebek mellett erkölcsi bizonyítvány és anyakönyvi kivonat igénylésére, gépjárművel kapcsolatos ügyek intézésére, valamint a személyes okmányok pótlására nyílik lehetőség. Az eszközön az eSzemélyi igazolvány beolvasása után a Központi Azonosítási Ügynök legújabb azonosítási szolgáltatásával, az arcképes azonosítással nyílik lehetőség az ügyintézési folyamatok elindításhoz. A NISZ sátrában a 1818 Közigazgatási Ügyfélvonal kollégái a helyszínen nyújtanak teljes körű tájékoztatást az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban. Az érdeklődők kvízjátékokban mérethetik meg tudásukat az elektronikus ügyintézés terén, “remélve, hogy a hazai e-közigazgatás legújabb szolgáltatásai szélesebb körben válnak ismertté”. (Nem tudjuk ki volt az a született “innovátor”, aki kitalálta, hogy e nélkül a szolgáltatás nélkül sivár lenne a Sziget. A túlnyomó többségében külföldi fiatalok nyilván sorba fognak állni erkölcsi bizonyítványért… persze nyilván lesz néhány magyar fiatal, aki úgy gondolja az eSzemélyi igazolványával menőzni menő. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csapadék: jóval meghaladja a biztonságos szintet a PFAS

csü aug 11 , 2022
Egy új kutatás szerint az esővízben lévő “örök vegyszerek” mennyisége jóval meghaladja a biztonságos szintet a világ legtöbb helyén – számolt be a BBC. A szén-fluor kötést tartalmazó, ezért nehezen lebomló poli- és perfluor-alkil vegyületeket (angol rövidítéssel PFAS) egyebek mellett teflonedények, tűzoltó habok és víztaszító textilek gyártására használják. Az örök […]
eső zápor