Samsung: egy otthon legyen eszes (frissült)

 

A Samsung nemcsak a szórakoztató elektronika, az informatika vagy a mobiltelefónia területével foglalkozik, hanem a háztartási eszközök piacával is. Idei újdonságai a Okos Otthon koncepció mentén készültek: legyen szó hűtőszekrényről, mosógépről, sütőről vagy akár porszívóról, céljuk a fenntarthatóbb, energiatarékosabb, hatékonyabb otthonok megteremtése. A Smart Home koncepció nemcsak az energiafogyasztásról szól. Különösen a lakótelepi vagy kisebb lakásokban élők vannak tudják, hogy sok esetben mekkora problémát jelent a megfelelő kapacitású mosógép vagy hűtőszekrény elhelyezése a nem elég nagyra tervezett konyhában vagy fürdőszobában. Ilyen esetekben kiemelkedően fontos a gondos tervezés, az, hogy egy eszköz külső méretét meghazudtolóan nagy legyen belül. Ez a trend a hűtők és a mosógépek esetében is teret nyert: a Samsung WF1802WFVS típusú mosógép annak ellenére, hogy mindössze 45 cm méretű, mégis nyolc kilogrammos kapacitással bír, ami eddig az eggyel nagyobb méretű gépek sajátja volt. A fentiek mellett a harmadik meghatározó tényező, amely a Samsung mérnökeit vezette a háztartási elektronikai készülékek megtervezésekor, az idő volt. Ezen eszközök célja ugyanis, hogy feladatukat kiváló minőségben, de lehetőleg minél gyorsabban lássák el, ezzel időt spórolva meg. Erre példa a NE58F9710SR tűzhely, amelynek 164 literes sütőtere két különálló részre osztható, így egyszerre két különböző étel is elkészíthető benne eltérő hőmérsékleteken, anélkül, hogy a főétel és a desszert illata összekeveredne.

(A Samsung magyarországi képviseletétől megtudtuk, hogy bár a T9000-es hűtőgép hazai forgalmazásának időpontja még bizonytalan, a WF1802WFVS típusú mosógép már kapható idehaza, a RB31FERNBSS típusú hűtő pedig a hatodik héttől jön.)

Nehogy má’ kifusson a tej
Sok feledékeny háziasszony tudná értékelni a CES innovációs díjával kitüntetett NE597N0PBSR indukciós tűzhelyet, amely a Samsung Boil Alert technológia segítségével megelőzi, hogy az étel kifusson: a tűzhely nem csak jelzi, ha a rajta fövő étel felforrt, de egyúttal a hőt is csökkenti. Hasonlóan érdekes a T9000 hűtőszekrény, amelynek ajtaján beépített LCD-kijelző található, amelyen egyéb alkalmazások mellett az okosmobilokról jól ismert Evernote app is fut. Ennek segítségével a családtagok fotókat, videókat vagy akár recepteket is megoszthatnak egymással, valóban interaktív üzenőfallá téve sok háztartás centrumát, a hűtőszekrényt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csúszik az e-útdíj tender aláírása

csü jan 17 , 2013
  Egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Az államtitkár hangsúlyozta: […]

Friss, ropogós