Robotpiac: Kína az élen

robotKína lett a világ legnagyobb robotpiaca tavaly, lehagyva Japánt – derült ki az iparági szövetség kedden közzétett statisztikáiból. Tavaly 36 860 ipari robotot vásároltak a kínai vállalatok, 36 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ezekből megközelítően 9600-nak volt hazai (kínai) a gyártója, míg a fennmaradó, csaknem 73 százalék külföldről származott.

Szakemberek szerint a kínai robotipar az elmúlt évtizedben korábban nem tapasztalt fejlődésen ment keresztül, az árbevételt tekintve évente körülbelül 25 százalékos bővülést produkálva. Mindez a sokszínű kínai feldolgozóipar diktálta nagy keresletnek köszönhető – jelentette ki Vang Ruj-hszian a gépipari szövetség elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Seszták: az infokommunikáció továbbra is csak államtitkársági szinten lesz irányítva

pén jún 20 , 2014
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a digitális gazdaság szélesítésével is az ország újraiparosítását segíti — jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek adott interjújában. A miniszter elmondta, hogy a digitális gazdaság erősítéséhez az infokommunikáció területét továbbra is államtitkársági szinten működteti majd a tárca, az államtitkárt hamarosan megnevezik. Hangsúlyozta, hogy […]

És még ez is...