Pályacsúcs a 2021-es e-Hód informatikai versenyen

e-Hód versenyMinden eddiginél több versenyző mérette meg magát az informatikai gondolkodáshoz kedvet csináló e-Hód versenyen. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) Közoktatási Szakosztálya és az ELTE IK rendezésében lezajlott megmérettetésen a hazai diákokon túl határon túli magyar területeken élő gyerekek is részt vehettek. A szervezők idén a tizenegyedik alkalommal hirdették meg az e-Hód versenyt, a nemzetközi informatikai és számítógép-készség-verseny (BEBRAS) részeként. Tíz évvel ezelőtt, 2011-ben mindössze nagyjából kétezren, 2018 óta már folyamatosan húszezren, idén pedig már több 33 ezren vettek részt a versenyen.

Az online zajló, 45 perces időtartamú, feleletválasztós feladatok megoldásából álló versenybe öt korcsoportban kapcsolódhattak be az érdeklődő diákok a 4. osztályos „kishódoktól” a 11-12. osztályos „seniorokig”. A részvételre több mint egy héten át, tanórai keretek között volt lehetősége a diákoknak.
Az életkori csoportok közül a 7-8. osztályos és 9-10. osztályos tanulók körében volt a legnépszerűbb idén az e-Hód. Az ebbe a korcsoportba tartozó „kadétok” közül a több mint nyolcezer indulóból közel ötvenen végeztek az első helyen, elért pontszámaik alapján.

“Tavaly a járványhelyzetre tekintettel lehetővé tettük, hogy otthonról is bekapcsolódjanak az e-Hódba a résztvevők. Idén jellemzően ismét tanteremből, iskolából vettek részt a diákok – és ez egy jó élmény, kapcsolódás, a tanórához adható többlet az informatikatanárok számára is. Gondoskodtunk róla, hogy a beteg vagy karanténba került diákok se maradjanak ki, számukra lehetővé tettük az otthonról való versenyzést” – mondta Pluhár Zsuzsa, az NJSZT Közoktatási Szakosztályának elnöke, a verseny főszervezője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a VZO

vas dec 5 , 2021
Elindult Magyarország első kifejezetten magyarázó videó-újságíró csatornája a YouTube-on – közölte a VZO szerkesztősége. A VZO az adatalapú magyarázó, értelmező és narratív videó-újságírást szeretné meghonosítani, amely a tengerentúlon virágkorát éli, mióta az emberek kevésbé olvasva, mint inkább nézve fogyasztanak híreket. Ismertetésük szerint ezzel Magyarországon csak oldalvízen próbálkoznak nagyobb médiumok. “Mi […]
Kucsera Olga