Nextent: elekelt a hangulatérzékelő megoldás

telefonA Nextent Informatika Zrt. és az Xdroid Kft. közös fejlesztése, a Rank Miner Hangalapú üzleti előrejelző szoftver, amely elsősorban az ügyfelek érzelmeit és viselkedését vizsgálja, 2012-ben jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban. Az amerikai piacon szabadalmi oltalom alatt lévő megoldás próbaüzeme több pénzintézetnél, illetve az egyik legnagyobb televíziós értékesítő hálózatnál indult el. A Rank Miner iránt érdeklődő nemzetközi befektetők közül végül a Chainbridge Capital-ra esett a választás, így a tárgyalásokat követően amerikai-magyar vegyes tőkével megalakult a RankMiner Inc. nevű cég. A magyar fél által birtokolt tulajdonrészt tavaly év végén egy sikeres exit során az amerikai fél megvásárolta.

Az amerikai cég tulajdonosai pénzügyi és szakmai befektetőként a jövőben aktív szerepet vállalnak majd a cég további működésében. A megállapodás értelmében a RankMiner szoftver valamennyi licensz joga az amerikai fél tulajdonába került, de a szoftver továbbfejlesztésében az amerikai partner továbbra is számít a magyar fejlesztő csapat tudására. A Nextent az Egyesült Államok kivételével a világpiacon viszonteladói joggal bír az eredetileg magyar fejlesztésű szoftver értékesítésének vonatkozásában. Az ügylet pénzügyi részletei az amerikai partnerrel való megállapodás alapján üzleti titoknak minősülnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét nyakunkon a hazai webáruházak versenye

sze júl 16 , 2014
Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a hazai webáruházak megmérettetését, az Ország Boltja versenyt, amelynek az a célja, hogy az internetes közösség szavazatai és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékelései segítségével megtalálja és bemutassa az általuk legmegbízhatóbbnak és  legnépszerűbbnek ítélt webáruházakat. A verseny szervezője, az Árukereső.hu fontosnak tartja évről évre […]
kosár, kiskereskedelem