Ezért tanulj meg tanulni IV.

Egy, a napokban közzétett friss tanulmány szerint az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az „életben maradás” záloga. A tanulmány megpróbál választ adni arra, hogy miért lesz még fontosabb a tanulás, mint jelenleg, és hogy hogyan érint ez szinte mindenkit.

A 2017-es Human Capital Trends jelentésében a Deloitte arra a következtetésre jutott, hogy a mesterséges intelligencia nem kiküszöböli a munkahelyeket, hanem lényegében megszünteti a munkahelyek alapvető, időigényes feladatait, és újakat hoz létre. „A robotok és mesterséges intelligencia elterjedésével egyre kevesebb szükség lesz a monoton munkákra. Ezeket a gépek kiválóan meg tudják csinálni helyettünk jelentősen kevesebb anyagi ráfordítással. Kérdés, hogy mi lesz a felszabaduló rengeteg gyári munkással, gépjárművezetővel, baristával? Képzünk belőlük programozót, robot karbantartót, robot betanítót és egyéb olyan szakmát, amelyre most még gondolni sem tudunk. Mindent az igények szabnak meg, így szűnnek meg és jönnek létre szakmák. Az is elképzelhető, hogy a társadalmi berendezkedésünk változik meg és kevesebb munkaidőért ugyanannyi értékkel rendelkező fizetéssel térünk haza, mint manapság. Ez nem hirtelen és nem egyszerre mindenhol fog megtörténni, de szépen lassan minden megváltozhat” — magyarázta Veréb Szabolcs, A Green Fox Academy hardver programozó képzésének mentora.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Német videó-szerkesztő startup céget vásárolt meg a Facebook

sze aug 16 , 2017
A Facebook megvásárolta a videó-szerkesztő alkalmazás fejlesztésére szakosodott erfurti Fayteq startup vállalatot – számolt be a silicon.de hírportál. A Fayteq termékportfóliójában olyan szabadalmaztatott videó-szerkesztési megoldások is szerepelnek, mint objektumok eltávolítása élő videó adásból valós időben, vagy virtuális objektumok élő videó adásban való elhelyezése. Az akvizíció pénzügyi részleteit a felek nem […]
Dolláreső

És még ez is...