MVM Future Talks: ha lemaradtál, pótolhatod

Neil deGrasse TysonTöbb tízezer ember követte élőben azt a virtuális eseményt, amelyen sztárszakértők az adataink jövőjéről, valamint az adatalapú technológiák ipari, üzleti, orvosi, munkaerőpiaci és geopolitikai felhasználhatóságáról cseréltek eszmét. A résztvevők a jövő technológiáihoz kapcsolódó komoly etikai problémákról vitáztak, és választ kerestek arra a kérdésre is: vajon lehetségessé válik-e egyszer, hogy az emberi tudatot a felhőbe töltsük fel. A második MVM Future Talks-on a világ néhány vezető szakértője, magyar részről pedig Meskó Bertalan és Balogh Péter vettek részt. A november 18-ai talk show még két hétig teljes egészében visszanézhető az esemény oldalán.

Az MVM Future Talks idei kerekasztalát Andy Weir amerikai bestselleríró, a Mentőexpedíció című film alapjául szolgáló A marsi, valamint A Hail Mary küldetés című művek szerzője, Neil deGrasse Tyson amerikai asztrofizikus, Jamie Woodruff, Európa egyik vezető etikus hackere és kiberbiztonsági szakértője, valamint Meskó Bertalan orvosi jövőkutató és Balogh Péter, az NNG alapítója, startupper, angyalbefektető ülték körül. A külföldi résztvevők virtuálisan, a hazai vendégek pedig a budapesti stúdióból, Ördög Nóra és Szirmai Gergely vendégeiként vettek részt az adásban. Az online beszélgetésbe kérdéseikkel a nézők is bekapcsolódhattak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre itthon is elérhetőek az Amazon Web Services képzései

ked nov 30 , 2021
Magyarországon elsőként szerzett hivatalos Amazon Web Services Training Partner címet a Training360. Az oktatócégnél mostantól a nemzetközi AWS vizsgák is megszerezhetők. Az Amazon Web Services (AWS) a világ egyik legcsodásabb felhő alapú szolgáltatása. Az AWS folyamatosan terjeszti szolgáltatásait, hogy virtuálisan támogathasson bármilyen felhő alapú rendszert, és mára már több mint […]
amazon web services