Most már biztos, nem csak a magyarok, az egész világ sírva vígad

Történetében először egy piktográfot, méghozzá a sírva röhögő emodzsit, vagyis érzelmek kifejezésére szolgáló hangulatjelet választotta az év szavának a brit szótárkiadó, az Oxford University Press online szótára, az Oxford Dictionaries. A szótárkiadó a londoni központú SwiftKey informatikai céggel együttműködve böngészte át a legnépszerűbb emodzsik egy részének statisztikai adatait, megállapítva, hogy a hivatalosan “arc örömkönnyekkel” elnevezésű hangulatjelet használták a legtöbbször a világban 2015-ben.

A SwiftKey szerint a győztes hangulatjel a Nagy-Britanniában idén használt összes emodzsi húsz százalékát, az Egyesült Államokban használtak tizenhét százalékát tette ki, ami jelentős növekedést jelent az előző évi négy, illetve kilenc százalékhoz képest. Maga az emodzsi (emoji) kifejezés is virágkorát éli: a szó már 1997 óta jelen van az angol nyelvben, és 2015-ben több mint háromszorosára növekedett a használatának gyakorisága az előző évhez képest – olvasható a szótár honlapján.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felvásárolták a Szallas.hu-t

sze nov 18 , 2015
Az OTP Bank és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap megvásárolja a Szallas.hu Kft. száz százalékos tulajdonrészét a Central Médiacsoporttól, és a két alapító tagtól, Varga Zoltántól, és Dorcsinecz Józseftől – közölte az OTP Bank az MTI-vel. A tranzakcióval a PortfoLion hetven százalékos míg az OTP Bank harminc százalékos tulajdonrészt szerez a […]
Dolláreső

Friss, ropogós