“Megtámadták” a Facebook németországi központját

Facebook-dislikeIsmeretlenek Hamburgban megtámadták a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság németországi székházát – közölte vasárnap a helyi rendőrség. Az irodaházat egy tizenöt-húsz fős csoport támadta meg vasárnapra virradó éjjel, a maszkot viselő emberek kövekkel, füstbombákkal és festékkel töltött palackokkal dobálták meg az épületet, megrongáltak ajtókat és ablakokat, a bejáratnál pedig festékszóróval felírták a falra, hogy “Facebook dislike” (Nem tetszik a Facebook), utalva a portálon használatos “like” (“tetszik”) gombra.

A támadók elmenekültek, az eset háttere egyelőre nem ismert. A hamburgi ügyészség novemberben eljárást indított a társaság ügyvezetőivel szemben, miután egy ügyvéd a portálon megjelenő gyűlölködő tartalmak miatt feljelentést tett a Facebook ellen. A portált Németországban széles körben kritizálják, a bírálók – köztük Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter – szerint a Facebook nem lép fel kellőképpen az idegenellenes, rasszista, antiszemita bejegyzések, kommentárok ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ügyes: Ed Sheeran visszavonul a közösségi oldalakról

ked dec 15 , 2015
Ed Sheeran brit énekes bejelentette, hogy egy időre “szabadságolja magát” a közösségi médiából, mivel úgy érzi, “már csak képernyőn keresztül látja a világot, nem saját szemével” — idézte a 24 éves sztárt vasárnap a BBC News. Sheeran Instagram-bejegyzésében azt üzente rajongóinak: most, hogy végre kicsit szabad lesz, az idejét utazgatásra […]

Friss, ropogós