Több amerikai tagállam pert indított a Facebook ellen

Több amerikai tagállam pert indított a Facebook ellen – közölte Letitia James. Közleményében New York állam igazságügyi minisztere leszögezte: a vizsgálatot kétpárti egyetértéssel indítják meg a jövő héten, hogy feltárják, a Facebook csökkentette-e felhasználóinak választási lehetőségeit a verseny elfojtásával, és veszélybe sodorta-e felhasználóinak adatait. A Facebook elleni vizsgálathoz New York mellett eddig csatlakozott Colorado, Észak-Karolina, Florida, Iowa, Nebraska, Ohio, Tennessee és a szövetségi főváros, Washington is. Valamennyi államban azt feltételezik, hogy a Facebook a közösségi média területén meglévő monopol helyzetét felhasználhatta a verseny elfojtására. A Facebook – amely nemrég egyezett meg a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal a hanyag adatkezelés miatt kirótt ötmilliárd dolláros kártérítésben – még nem reagált a tagállami vizsgálatra.

A Facebook elleni vizsgálattól függetlenül mintegy tucatnyi amerikai tagállam várhatóan trösztellenes vizsgálatot indít a Google ellen is. A pert indítók azt gyanítják, hogy a Google visszaélt helyzetével a digitális reklámozás piacán. A The Wall Street Journal értesülései szerint a vizsgálatot Ken Paxton texasi államügyész jelenti be a jövő héten egy médiakonferencián. A Google együttműködést ígért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Postai csomagok segítségével támadhatnak a hackerek

ked szept 10 , 2019
Az IBM szakértői egy olyan olcsó és kis méretű eszközt állítottak össze, amely a vállalat vagy házunk környékén kémkedhet adatokra. Rémisztő, hogy a kémeszközt egy borítékban vagy csomagban bármikor kézbesítheti egy futár. Az amerikai posta naponta közel fél milliárdnyi küldeményt juttat el belföldi címzettek részére. Az IBM biztonsági szakértői szerint […]
posta

És még ez is...