Már ilyen is van: virtuális zenestúdió, koncert- és próbaterem

Virtuális zenestúdiót, koncert- és próbatermet fejlesztett a Profitrade 90 Kft. informatikai cég és a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. konzorciuma; a projektre 320 millió forintot fordítottak, amelynek csaknem nyolcvan százaléka uniós támogatás volt – közölte a vállalat az MTI-vel. A projekt célja egy innovatív infokommunikációs kutatás-fejlesztésre épülő online zenei szolgáltatás kialakítása volt. A társaság tervei szerint legkorábban 2015 második felétől elérhető a play2gether web alapú szolgáltatás, amelyhez a felhasználóknak csupán web böngészőre (jelen pillanatban csak a Google Chrome böngészőt támogatja a prototípus) és szélessávú internet kapcsolatra lesz szükségük, mivel az alapszolgáltatás ingyenes lesz. Bizonyos tartalmakat vagy egyszeri fizetési eljárással vagy előfizetési konstrukcióban lehet majd elérni.

A Profitrade 90 Kft. számítástechnikai vállalat 1990 óta van a piacon, átlagosan 30-35 alkalmazottat foglalkoztat, 2013-ban 105,6 millió forint árbevétel mellett mintegy 13 millió forint adózott eredményt ért el. A cég az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt években a kutatás-fejlesztéseké volt a főszerep, amelyek döntően idén zárulnak, így számításaik szerint részben akár már az idei évről készült mérlegben, de az ezt követő évek beszámolóiban már egyértelműen megjelennek az elmúlt években eszközölt beruházások pénzügyi eredményei.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Czibi Norbi legtöbbet a laptopja előtt ül

sze febr 18 , 2015
Czibi Norbi Rising Star miatt költözött haza Angliából. A püspökladányi sztár a show kezdete óta Budapesten él, s mint a sztarklikk.hu írja, a nehéz sorsú fiatalember minden verseny után egy szállodába megy haza. „Először nagyon furcsa volt egy szállodában lakni. Az első időkben még többekkel együtt laktam a Rising Star […]

És még ez is...