Legyőzhetetlenek a zsarolóvírusok

virusAz ESET júliusi vírustoplistáján harmadik hónapja őrzi első helyét a JS/Danger.ScriptAttachment trójai, amely igen nagy előfordulási arányt produkált júliusban. A JS/Danger.ScriptAttachment trójai egy olyan kártékony JavaScript fájl, amely fertőzött e-mailek mellékletében terjed, és futása során képes a megtámadott számítógépre további kártékony kódokat letölteni. Ezek elsősorban zsarolóvírusok, amelyek észrevétlenül elkódolják a felhasználó állományait, majd a titkosítás feloldásáért cserébe váltságdíjat követelnek. A listában szereplő 11,68 százalékos terjedési arány egészen elképesztő, utoljára talán a Conficker féregnek sikerült ezt elérnie.

Megtartotta második helyét a Win32/Bundpil féreg, amely külső adathordozókon terjedve komoly károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról a futtatható, és a biztonsági mentéseket tartalmazó állományokat is törölheti. A különféle kártevők ezzel a zsarolóvírusok kezére játszanak, mivel a helyben tárolt mentési állományok törlése a megsérült, kódolt állományaink egyszerűen visszaállítását akadályozza meg. A júliusi víruslista új és meglepő szereplője a kilencedik helyezett Defo, amely DOS-os rendszereket fertőz, és éppen csak megelőzi az Autorun vírust.

Vírustoplista

  1. JS/Danger.ScriptAttachment trójai 11,68 százalék
  2. Win32/Bundpil féreg 3,93 százalék
  3. Win32/Agent.XWT trójai 2,32 százalék
  4. HTML/Refresh trójai 1,71 százalék
  5. JS/Adware.Agent.L adware 1,67 százalék
  6. HTML/ScrInject trójai 1,65 százalék
  7. Win32/Ramnit vírus 1,20 százalék
  8. Win32/Sality vírus 1,18 százalék
  9. Defo vírus 1,12 százalék
  10. INF/Autorun vírus 1,02 százalék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lepaktált a Kaspersky a VMware-rel

pén aug 26 , 2016
Kiterjeszti együttműködését a Kaspersky Lab a VMware-rel annak érdekében, hogy továbbfejlessze a szoftveresen definiált adatközpontok biztonsági funkcióit. A Kaspersky a VMware TAP Elite partnereként csatlakozik a VMware NSX partner programhoz, hogy fokozza az üzletileg kritikus vállalati adatok védelmét. A Kaspersky Security for Virtualization legújabb kiadása révén ez a kibővített együttműködés […]

Friss, ropogós