Veszélyben az ipar

Egy lehetséges kibertámadás esélyeinek csökkentéséhez elengedhetetlen, hogy az ipari vezérlőrendszerek (ICS) fizikailag elszigetelt környezetben fussanak. Ez azonban nem minden esetben van így. A Kaspersky Lab legújabb kutatása 13698 nagyvállalatokhoz tartozó kritikus ipari rendszert azonosított, amelyek internet-hozzáféréssel rendelkeznek, és ezáltal valós kockázatnak vannak kitéve: a tanulmány szerint 91,1 százalékuk biztonsági réseket, 3,3 százalékuk pedig kritikus sebezhetőségeket tartalmaz, amelyek távoli eléréssel könnyen kihasználhatóak. Ezen rendszerek többsége olyan fontos szervezetekhez tartozik, amelyek például az energia, közlekedés, űrkutatás, olaj, gáz, autóipar, egészségügy és pénzügyi iparágak kulcsszereplői.

Az ICS rendszerek kifinomult támadásaira már a múltban is volt példa. 2015-ben, hackerek egy szervezett csoportja megtámadott egy ukrán áramszolgáltatót. Ugyanebben az évben két másik incidens is történt Európában: egy acélgyárban Németországban, és egy a Frederic Chopin repülőtéren Varsóban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megoldódott a tamási rejtély

ked júl 12 , 2016
Egy tamási nő tett feljelentést a rendőrségen, mert 2016. július 6-án 23 óra 30 perc és 2016. július 7-én 2 óra közötti időben egy tamási kávézó teraszán hagyott táskájából ismeretlen tettes kivette a mobiltelefonját, valamint a pénztárcájából készpénzt tulajdonított el. A rendőrök a nyomozás eredményeként előállítottak egy húsz éves pári […]
okostelefon

Friss, ropogós