Lecsapott a GVH a Magyar Telekomra: ahol nem volt konkurenciája, ott nem kínálta az olcsóbb csomagját

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Magyar Telekom kötelezettségvállalását, hogy 2019. december 2-ától több mint 400 településen elérhetővé teszi az olcsóbb televízió-, internet- és telefonszolgáltatást tartalmazó csomagját.

A GVH közleménye szerint 2017-ben indítottak versenyfelügyeleti eljárást a távközlési céggel szemben, miután észlelték, hogy a Magyar Telekom csak azokon a területeken tette elérhetővé a 2017 májusban bevezetett, Flip elnevezésű triple-play szolgáltatáscsomagját, ahol erős versenynyomással szembesült, míg más településeken – ahol hálózata ugyancsak alkalmas lett volna a Flip szolgáltatás nyújtására -, magasabb díjakat érvényesített. Ez felvetette annak gyanúját, hogy a Magyar Telekom tisztességtelenül magas árakat állapít meg az utóbbi településeken élő fogyasztóknak – írta a GVH, hozzátéve: a kötelezettségvállalást elfogadták, így nem állapítottak meg jogsértést az ügyben, és bírságot sem szabtak ki. A telekommunikációs szolgáltató vállalta, hogy 406 településen olyan új díjcsomagot vezet be, amely mindhárom szolgáltatási elemet tartalmazza, és amelynek kedvező díja érzékelhető megtakarítást eredményez a fogyasztók számára. A közlemény szerint a cég két évre vállalta kötelezettségét, figyelemmel a telekommunikációs piacokra jellemző gyors technikai fejlődésre és a versenykörülmények állandó változására. A GVH által elfogadott kötelezettségvállalás értelmében országszerte – jellemzően kis és közepes méretű – települések optikával és bizonyos kábeles technológiával lefedett területein válik jelentősen olcsóbbá a meghatározott otthoni internet-, tv- és telefonszolgáltatást egyben nyújtó csomagjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rejtély miért mondott le McDermott

hét okt 14 , 2019
Váratlanul lemondott az SAP német szoftvercég vezérigazgatója, a társaság pénteki közleménye szerint Bill McDermott azonnali hatállyal befejezi vállalatvezetői tevékenységét. Az amerikai szakember nem hosszabbítja meg szerződését, és az év végéig ugyan még a cégnél marad tanácsadóként. A távozás rejtély, az okát nem ismertették. Előzőleg, ugyancsak pénteken a társaság kiadta harmadik […]

És még ez is...