Kaspersky: vissza fogjuk sírni 2020-at I.

osztályterem, digitalizációA Kaspersky szakemberei közzétették a 2021-re szóló fenyegetés-előrejelzéseit: digitalizáció, zsarolás, vakcinahekkelés.

Az oktatás digitalizációja kiterjedtebbé teszi a fenyegetési környezetet. A folytatódó járványügyi helyzet miatti korlátozó intézkedések világszerte változásokat idéztek elő az oktatási rendszerekben. A változások hajtóerejét jelentő digitalizáció 2021-ben is megőrzi lendületét. A közösségi média, a videószolgáltatások és a videójátékok oktatási folyamatba való integrálása hatékonynak bizonyult, és 2021-ben várhatóan még több ilyen jellegű tartalom készül. Az online tanuló diákok számának növekedésével párhuzamosan azonban az ezzel összefüggő adatvédelmi fenyegetések is növekvő tendenciát mutatnak. Fontos tehát, hogy mind a tanulók, mind az oktatók nagyobb figyelmet fordítsanak a személyes adataik biztonságára. A megfelelő biztonsági beállítások hiányában a tanulók és a tanárok személyes adatai veszélybe kerülhetnek, sőt, még az is előfordulhat, hogy oktatási platformokon keresztül terjesztett támadások áldozatául esnek. Mindemellett a távoktatás a kiberzaklatás területén is új kockázatokat is teremt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Azonnal orvosi vagy pszichológiai segítségre szorul? Segít a DokiApp

vas jan 3 , 2021
Kétséges egészségügyi tünetek esetén, illetve a lelkileg megterhelő időszakban jelenthet nagy segítséget a Vodafone Digitális Díjat nyert DokiApp, amely lehetővé teszi az online orvosi vagy pszichológiai tanácsadást, konzultációt. Az appon keresztül nem csak pszichológusok, hanem orvosok is elérhetőek. Minden hónapban egyre többen élnek az online konzultációk lehetőségével, nem volt ez […]
DokiApp

Friss, ropogós