Jön a Samsung első 5K-s monitora

Samsung ViewFinity S91 5K monitorBővül a Samsung nagy felbontású monitorcsaládja a 27 colos ViewFinity S91 modellel.

Az új 5K-s kijelző a tavaly júniusban bemutatott UHD felbontású ViewFinity S83 utódja. Az új monitor a kreatív iparágra optimalizált, grafikai és fényképezéshez szükséges eszközökkel is kompatibilis. A ViewFinity S9 készülék a 27 colos képernyőátmérőjének és 5K, azaz 5120×2880 képkocka felbontásának köszönhetően másfélszer akkora munkaterületet biztosít, mint más Samsung UHD monitorok, valamint kivételes kép- és szövegélesség jellemzi. A szakemberek ennek köszönhetően digitális felnagyítás nélkül dolgozhatnak ultranagy felbontású tartalmakon, 5K-ban láthatják a munkájukat és a szerkesztőeszközöket egyszerre egy képernyőn.

A ViewFinity S9 99%-os DCI-P34 színtartománnyal és 218 PPI képpontsűrűséggel telítettebb és élénkebb színeket, valamint élesebb részleteket eredményez, így nagyszerű választás lehet azoknak, akiknek elengedhetetlen a valósághű vizuális tartalom megjelenítése. Továbbá a felhasználók a legváltozatosabb fényviszonyok között is hatékonyan dolgozhatnak a 600 nites alapértelmezett fényerőnek köszönhetően. A Samsung színkalibrációs technológiája a felhasználókat a kívánt árnyalat elérésében segíti. A gyártási folyamat során a monitort úgy kalibrálják, hogy már az első bekapcsolás alkalmával lenyűgöző Delta E <24 színpontosságot biztosítson.

A felhasználók okostelefonjukkal, az intelligens kalibrációval kényelmesen testre szabhatják a monitor képernyőjét az elérni kívánt beállítások mentén, drága és bonyolult kalibrációs eszközök beszerzése nélkül. A SmartThings alkalmazásban két lehetőség között választhatnak: alap üzemmódban a képernyő fehéregyensúlyát és gammaértékeit állíthatják be egyszerűen és gyorsan, vagy használhatják a professzionális üzemmódot a színhőmérséklet, a fénysűrűség, a színtartomány és a gammaérték teljes körű ellenőrzéséhez és irányításához. A felhasználók egyszerűen, az okostelefon kameráját a ViewFinity S9 monitorra irányítva indíthatják el a folyamatot, majd a kalibrálás után megkapják az elvégzett beállítások és a Delta E színpontosság részleteit tartalmazó jelentést.

A ViewFinity S9 Intelligens Szemkímélő funkciójának köszönhetően a monitor akár még hosszabb használat esetén is kevésbé fárasztja a felhasználó szemét. A matt kijelző korlátozza a fényvisszaverődést és a tükröződést, hogy minimalizálja a munka közbeni zavaró tényezőket. A fejlesztők olyan, a képi megjelenítést fokozó funkciókkal látták el az 5K-s monitort, amelyek megkönnyíthetik a kreatív szakemberek munkáját. A Mac és Windows felhasználók többféleképpen csatlakoztathatják eszközeiket, a ViewFinity S9 monitoron USB-C, Thunderbolt 4 és mini DisplayPort bemenet is található. A Thunderbolt 4 csatlakozási lehetőség által pedig az akár 90W teljesítményű eszközök is feltölthetők, a tartalmak pedig 40 Gbps adatátviteli sebességgel továbbíthatók.

A monitor beépített 4K felbontású SlimFit kamerával érkezik, amely pogo pinnel, további kábelek vagy eszközök nélkül csatlakoztatható. A kamera nagy felbontása videóhívásokhoz is kristálytiszta képminőséget biztosíthat, olyan alkalmazásokban, mint például a Google Meet. A kamera a monitor szögének megfelelően dönthető, az automatikus keretezés funkciónak köszönhetően a felhasználó minden helyzetben, akár helyzetváltoztatás közben is látható marad a partnerek számára.

A ViewFinity S9 karcsú, fémszerkezetű kialakítása szinte bármilyen környezethez illik. A készülék ergonomikus kialakítása a felhasználók kényelmét, és ezáltal hatékonyságát is szolgálja. Az állítható magasságú állvány a felhasználó szemmagassághoz igazodik, a képernyő a nézőszögnek megfelelően dönthető. A képernyő 90 fokban elforgatható, így a felhasználók kevesebb görgetéssel olvashatják a hosszabb dokumentumokat is. A VESA-állvány kompatibilitással a felhasználók helyet takaríthatnak meg, így az asztalok nem lesznek zsúfoltak.

A készüléken elérhető SmartTV alkalmazások a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokhoz és műsorokhoz azonnal, asztali számítógép nélkül is hozzáférhetnek, a beépített hangszórók Adaptív Hang+ funkciója automatikusan optimalizálja a zajszintet, a távirányítónak köszönhetően a monitor egyaránt alkalmas munkára és szórakozásra.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Légy észnél, különben átvernek!

sze aug 9 , 2023
A rendőrség nevével visszaélve próbálnak személyes adatokat megszerezni csalók sms-ben. Adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanús honlapot a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik. Az adathalászok megtévesztő sms-ben be nem fizetett közigazgatási […]
bankkártya

És még ez is...