Ítélet a Magyar Telekomot elkerülő mobilcsalók ügyében

bortonElső fokon többéves fegyház- és börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság egy bűnszervezet tagjait, akik az ország szinte minden megyéjében hamis iratokkal olcsón szereztek be nagy értékű mobiltelefonokat, és azonnal el is adták őket. A Telenornak és a Vodafone-nak összesen több mint 38 millió forintos kárt okozó – budapesti és főváros környéki – 11 vádlott 2011 őszétől fél éven át hamis cégiratokkal olcsón vásárolt mobilkészülékeket, majd a társaság irányítói orgazdáknak adták el a telefonokat. Az ítélethirdetésen egyetlen vádlott sem jelent meg – többen ismeretlen helyen tartózkodnak, vagy más bűncselekmények miatt jogerős büntetésüket töltik -, de a hálózatot működtető testvérpár tagjai sem szerepeltek az ügyben, az ő cselekményüket ugyanis elkülönítették ettől a pertől. Góman Sándor és Góman József jelenleg is nemzetközi körözés alatt áll — írja az MTI.

Az elsőrendű vádlott 3 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott bűnszervezetben elkövetett csalások, több mint száz közokirat- és csaknem ötven magánokirat-hamisítás miatt, és két korábbi börtönbüntetését is le kell töltenie. A másodrendű vádlottra 3 év fegyházbüntetést szabtak ki ugyancsak csalások, köz- és magánokiratok meghamisítása és felhasználása miatt. Az ügy további szereplőit – köztük három nőt – is letöltendő vagy felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották elkövetőként vagy bűnsegédként. Az ítéletek nem jogerősek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Naná, hogy folytatja a tárgyalást Berlin és Washington

ked jan 21 , 2014
Folytatódnak a tárgyalások a német és az amerikai kormány között az egymás elleni titkosszolgálati tevékenység tiltásáról – mondta a német belügyminisztérium államtitkára szerdán a Bundestagban. A törvényhozás alsóházában vitát tartottak az ügyről, mert sajtójelentések szerint a tervezett egyezményt az amerikai ellenállás miatt nem valósulhat meg. Az ellenzéki baloldal kezdeményezésére tartott […]
Obama meglesi Merkelt

Friss, ropogós