Ismét internetes színháztörténeti vetélkedőt hirdet a Nemzeti Színház

Idén is meghirdette internetes vetélkedőjét középiskolásoknak a Nemzeti Színház: a megmérettetés témája ezúttal a Bánk bán színházi története.

A vetélkedőre négyfős, 10. és 11. osztályos csapatokat (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákokat is) vár a teátrum, akik felkészítő tanáraikkal együtt február 26-ig jelentkezhetnek a színház honlapján – áll a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében. Tavaly több mint száz csapat jelentkezett a versenyre, amelyek közül a három internetes forduló után a legjobb hat került a Nemzeti Színházban tartott döntőbe. A tavalyi győztes a fővárosi Fazekas Gimnázium Nightingale nevű csapata volt, amelynek egyik tagja, Al-Farman Petra az idei verseny zsűrijébe is bekerült.

Az internetes fordulókon a csapatoknak kreatív feladatokat kell majd megoldaniuk (többek között filmet forgatni, plakátot tervezni, prezentációt készíteni), a Nemzeti Színház és a Bánk bán történetével kapcsolatban. A megoldott feladatokat a vetélkedő honlapjára kell feltölteni. A három forduló során legjobb teljesítményt nyújtó csapatok közül ezúttal is hat kerül be a Nemzeti Színházban megrendezendő június 2-i döntőbe. A döntős csapatok tableteket, könyvutalványokat, színházbérleteket nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház: előadásokat, rendhagyó iskolai órákat, jelmezbemutatót, beszédórát, olvasópróbát tartanak és a diákokkal focimeccset is vívnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Műszaki és informatikai képzéseket indít az Óbudai Egyetem Kisvárdán

hét febr 6 , 2017
Műszaki és informatikai felsőoktatási szakképzéseket indít 2017 szeptemberében és 2018 februárjában az Óbudai Egyetem Kisvárdán – hangzott el a felsőoktatási intézmény nyílt napján, pénteken a felső-szabolcsi kisvárosban. Az intézmény és a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ együttműködésével a két szakképzésben 120-an kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat. A képzésekre egyenként hatvan-hatvan fős […]