Lebukott a könyvtár fantomja

Belmegyer-konyvtar-tanfolyamA mellékhelyiség ablakán mászott be a bélmegyeri könyvtárba 2016. április 6-án 18 óra és 2016. április 7-én 7 óra között egy egy fiatalkorú fiú. Az intézményből egy hordozható számítógépet lopott el, amit odaadott egyik ismerősének, hogy adja el. A tizenéves elfogását követően elmondta, hogy a lopást megelőzően a könyvtárban internetezett. A mosdó ablakát ő nyitotta ki azért, hogy zárás után, amikor visszamegy a gépért, be tudjon jutni az épületbe. Pénzhez akart jutni, ezért hozta el a laptopot, amit egyik ismerőse segítségével akart értékesíteni. A Békési Rendőrkapitányság a fiatalkorú fiút lopás vétség, 33 éves ismerősét pedig orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítja. A nyomozást a rendőrség 2016. május 30-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal küldi el a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Tavaly, október végén a bélmegyeri könyvtárban a számítógép- és az internethasználat alapjaival ismerkedtek a helység érdeklődő polgárai. A tanfolyam iránt nagy volt az érdeklődés, főként az idősebb korosztály kezdett ismerkedni az informatika alapjaival. A résztvevők a gép kezelésén túl megismerkedtek néhány hasznos programmal is, például a Klavaro gépírást oktató vagy az Xnview képnézegető programmal. Ezen túl megtanulták, hogy hogyan küldhetnek elektronikus levelet az unokáiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brüsszel fellép az online gyűlöletbeszéd ellen

csü jún 2 , 2016
Új magatartási kódexet hozott nyilvánosságra kedden az Európai Bizottság az online gyűlöletbeszéd visszaszorítása érdekében, amelyet több internetes óriásvállalat, a Facebook, a Twitter, a YouTube és a Microsoft is támogatásáról biztosított. A magatartási kódex számos kötelezettségvállalást tartalmaz az Európában megjelenő online gyűlöletbeszéd “vírusszerű” terjedésének megállítására. A kódexet aláíró cégek elkötelezik magukat […]
Vera Jourová

Friss, ropogós