Három magyar it-cég is bekerült a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé

Három magyar társaság is bekerült az idén a régió ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozása közé, amihez idén 432 százaléknál nagyobb árbevétel-növekedés kellett.

A legjobb magyar szereplő a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 listán a 2537 százalékos növekedéssel 6. helyen végző Dyntell Magyarország Kft. A cég által kifejlesztett iERP intelligens vállalatirányítási rendszer és koncepció a vezetői döntéstámogatás egy új technológiája, amely a vállalatirányítási rendszerek és üzleti intelligencia rendszerek egyesítésével jött létre. Salga Péter, a Dyntell ügyvezetője szerint gyors növekedésük annak a trendnek köszönhető, hogy a vállalatok egyre inkább felismerik a képződő adatokban rejlő kincset és az adatelemzés fontosságát. Egyre többen értik meg, hogy az üzleti intelligencia versenyképességük záloga lehet, mert a jó üzleti döntéshez alapvető fontosságú a megfelelő helyen és időben rendelkezésre álló, pontos és részletes információ. A másik magyar szereplő a 43. helyezet a listán, a 485 százalékos növekedési ütemű Supercharge Kft. – amely nem először került fel a Fast50 listájára – olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejleszt elsősorban mobilra szánt megoldásokat, mint az OTP, a Santander Bank, a Deutsche Telekom, vagy a Magyarországon a NetPincér.hu márkával jelen lévő Delivery Hero. A harmadik magyar társaság, a Gremon Systems Zrt. a 46. helyet szerezte meg. A vállalat innovatív informatikai megoldásokat kínál a kertészeti ágazat számára – különös tekintettel az üvegházi termelésre -, melyek segítik a termelőket erőforrásaik jobb kihasználásában, jelentős költségmegtakarítást eredményeznek.

Az idei listán a litván Voltas informatikai fejlesztőcsapata lett az első helyezett, egy év alatt 5734 százalékos növekedéssel. A második a cseh Prusa Research 3D nyomtatással foglalkozó cég lett, 4527 százalékkal. A dobogó harmadik fokára 4445 százalékos növekedéssel az ugyancsak cseh Blindspot csoport került, amely forradalmasította a mesterséges intelligenciát az elmúlt öt évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nagyvállalatok a felhőbe mennek

hét okt 28 , 2019
A egyre gyakrabban vesznek igénybe felhőinfrastruktúra-szolgáltatást a vállalatok. A Gartner piackutató szerint a 2022-re 330 milliárd dolláros iparággá váló nyilvános felhőalapú it-szolgáltatásokból származó idei bevételek várhatóan 17,5 százalékkal növekednek az elmúlt évihez képest. Mára a nagyvállalatok 69 százaléka használ felhőalapú technológiát – írja a Cloud Tech.
felhő