Hackerek törték fel az orosz külügyminisztérium weboldalát

marija-zaharova-orosz-kulugy-szovivoFeltörték ismeretlen tettesek az orosz külügyminisztérium weboldalát – ismerte el Marija Zaharova, a tárca szóvivője.

A CNN szombaton számolt be arról, hogy a The Jester (udvari bolond) nevet használó amerikai hacker támadást hajtott végre az orosz külügy internetes oldala ellen. Az amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva a számítógépes kalóz elmondta: az oldal feltörését figyelmeztetésnek szánta az orosz vezetés számára, amelyet Washingtonban azzal vádoltak meg, hogy hackertámadások révén igyekszik befolyásolni az amerikai belpolitikát.

Mások mellett Hillary Clinton demokrata elnökjelölt is azt állította, hogy orosz hackerek törték fel a pártja országos bizottságának elektronikus levelezését, amelynek tartalmát júliusban a WikiLeaks szivárogtatta ki. Moszkva többször is tagadta, hogy köze lenne a kibernetikai támadásokhoz. Zaharova kijelentette, hogy a szakemberek dolgoznak annak a kiderítésén, hogy ki törhette fel a minisztérium oldalát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az oroszok magabiztosnak látszanak

ked okt 25 , 2016
Biztos védelem alatt állnak a létfontosságú orosz informatikai rendszerek a kibertámadások ellen, olyanok ellen is, amelyeket az Egyesült Államokból indíthatnak — jelentette ki Nyikolaj Nyikiforov orosz távközlési és tömegkommunikációs miniszter. A tárcavezető azokra az amerikai kijelentésekre reagált, amelyek orosz célpontok elleni kibernetikai támadások lehetőségét helyezték kilátásba, miután hackertámadás ért több […]

És még ez is...