Ha ilyen barátnőd van, ellenségre már nincs szükséged

1

lakcímkártyaA Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves Nógrád-megyei nő ellen, aki 2017 nyarán megszerezte idősebb barátnője iratait, és azok segítségével telefont rendelt, amivel egy év alatt 171 384 forint tartozást halmozott fel a mobilszolgáltatónál. A vád szerint a nő 2017 nyarán elkérte barátnője személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját azzal az indokkal, hogy egy álláslehetőséggel kapcsolatos pályázat megírásához fogja azokat felhasználni. A megszerzett személyes adatok birtokában a barátnője nevére, de valójában saját magának rendelt az interneten egy mobiltelefont az egyik mobilszolgáltatótól.

A saját címét adta meg kiszállítási címnek, ahol a megrendelt készüléket 2017. augusztus 4-én átvette, az átvételt igazoló kiszállítási bizonylatra a barátnője nevét írta alá. A telefont egy évig használta, amikor azt ellopták tőle. Addigra a telefonszolgáltatónak már 171 384 forint kárt okozott, amit a cég a vádlott barátnőjén, mint az iratok szerinti vásárlón kívánt behajtani. A nőt a járási ügyészség csalás vétségével vádolja, és mivel korábban már volt büntetve, vele szemben a 171 384 forint elkobzása mellett elzárás büntetés és közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

One thought on “Ha ilyen barátnőd van, ellenségre már nincs szükséged

  1. Ez a “történet” “egy jó kriminológiai szála,vesszője az átverések. elmúlt 75.-évre jellemző vissza éléseknek.
    A hamisítások sok, sok formájával,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fortune Global: a világ TOP 50 cége között a Huawei

csü aug 20 , 2020
Első alkalommal szerepel a Huawei Technologies a világ top ötven cége között. A vállalat tavalyi eredményei és növekedése alapján – az Egyesült Államok politikai nyomása és különféle gazdasági szankciói ellenére – 12 helyet lépett előre, így 49. helyen végzett a Fortune Global 500-as listáján. A Huawei nettó nyeresége 5,6 százalékkal […]
Huawei