Új, magyarországi adathalász-akcióra figyelmeztet a Kaspersky

KasperskyÚj, a magyar felhasználókat célzó, aktív adathalász-akció zajlik, amelynek keretében a csalók kedvező kamatozású hitelt ígérnek a címzetteknek – közölte a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat. A társaság közleményében figyelmeztetett: a csalók a Világbank nevét említik és a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetre hivatkoznak. A rosszindulatú e-mailben a feladó személyes adatokat (név, telefonszám) kér a címzettektől az ügyintézés lefolytatásához.

A Kaspersky szakértői azt javasolják, hogy az érintettek alaposan vizsgálják meg a feladó email címét. Gyanúra adhat okot, ha a levél egy ingyenes e-mail szolgáltatásból származik vagy értelmetlen karaktereket tartalmaz. A jól ismert cégek nem küldenek rossz formátumú, illetve helytelen megfogalmazású vagy helyesírású e-maileket – hívták fel a figyelmet. Egyben arra kérték az érintetteket, hogy ne nyissák ki a mellékleteket és ne kattintsanak a gyanús e-mailen belüli linkekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oxford Economics: nőtt a Huawei gazdasági hatása Magyarországon

sze dec 9 , 2020
Folyamatosan nőtt a Huawei Technologies gazdasági hatása az utóbbi öt év alatt Magyarországon, a kínai vállalat tavaly az európai beszerzésekre fordított összeg hetedét költötte el Magyarországon – ez derült az Oxford Economics brit piackutató és tanácsadó intézet Magyarországot vizsgáló tanulmányából. A kutatás szerint a kínai vállalat európai tevékenysége révén 600,5 […]
Huawei raktárbázis Páty

Friss, ropogós