Egyre több hivatalos ügyet intézhetünk elektronikusan

Fehérvári út 70.A hónap végén zárul le az uniós támogatású, a hazai e-közigazgatást fejlesztő projekt, aminek nyomán tovább bővül a Kormányzati Adatközpontban üzemeltetett elektronikus szolgáltatások köre.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) vezette konzorcium 1,19 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású „Szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatások (SZEÜSZ)” projektjének továbbfejlesztése december 31-vel zárul. A SZEÜSZ-rendszer egymással is együttműködő, a háttérben észrevétlenül működő online funkcióit minden elektronikus ügy intézése során igénybe veszik az ügyfelek és a rendszerhez csatlakozott intézmények. A rendszer bizonyos elemeivel közvetlenül nem fogunk találkozni például az elektronikus azonosítás, a meghatalmazás, a fizetés, a kézbesítés, vagy aláírás során, de ezek is hozzájárulnak az e-közigazgatási szolgáltatások biztonságos igénybevételéhez. A rendszerben jogszabályoknak és a nemzetközi szabványoknak megfelelően szabályozott e-ügyintézési szolgáltatások építőkockákként biztosítják a csatlakozott szervezetek számára, hogy gyorsan és olcsón alakítsák ki az elektronikus közszolgáltatásaikat. Ezeket a részelemeket a csatlakozott intézményeknek elegendő csak beilleszteniük a saját elektronikus folyamataikba.

A Fehérvári út 70
szám alatti gyárépületet az Ericsson Magyar Villamossági Rt. építette magának az első világháború előtt. Az akkor igen modernnek számító, többszintes gyárépület 1914-ben lett készen, de az I. világháború miatt nem indult be komolyabb termelés; kórház volt, utána hadirokkantmenhely, majd újra gyár lett. Az Ericssont a Standard Villamossági Rt. váltotta, amely a gyár vezetői elleni, halálos ítéleteket is hozó koncepciós pert és az államosítást követően, 1950-től Beloiannisz Híradástechnikai Gyár néven működött 1991-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Öt évig üzemeltetheti a Nébih informatikai rendszerét a 4iG

hét dec 27 , 2021
Durva informatikai rendszere lehet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), ha az éves üzemeltetés költsége bő kétmilliárd forint. Mindenesetre tény, hogy a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. a 4iG által vezetett konzorcium ajánlata nyerte el az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft., „A NÉBIH szakrendszereinek alkalmazástámogatási és szoftverfejlesztési feladatai” tárgyú központosított közbeszerzési eljárását. Az […]
forint

Friss, ropogós