EDR: hárommilliárdba került a két új központ

katasztrofavedelemAz Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) hárommilliárd forintos költségvetésű fejlesztése keretében már megújult két kapcsolóközpont, amely lehetővé tette, hogy elkezdődjön 23 új bázisállomás telepítése – mondta Kozma Béla, a fejlesztő konzorciumot vezető Pro-M Zrt. vezérigazgatója. Az EDR elsősorban a készenléti szervek – rendőrség, mentőszolgálat, katasztrófavédelem – számára készült, magas rendelkezésre állású, megbízható, országos rádió-távközlő rendszer. A jövőre befejeződő fejlesztés eredményeként javul a szolgáltatás minősége, így a lefedettség is. Emellett a jelenlegi hetvenezer helyett százezer felhasználó veheti igénybe az EDR rendszert – közölte a vezérigazgató.

A rendszer jobb működése elsősorban a schengeni határszakaszon segíti a határőrséget, illetve a díjköteles útszakaszokon javítja az útdíj beszedésének az infrastruktúráját. Az országos rendszert négy kapcsolóközpont szolgálja ki Budapesten, Kecskeméten, Szolnokon és Székesfehérváron. Az utóbbi kettőt cserélték le új generációs központra. A bázisállomások bővítését követően kétszáz diszpécser állomást cserélnek le modernebbre, ezzel a rendőrség irányítása lesz jobb és gyorsabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Máshol így működik az e-jegyrendszer II.

vas okt 19 , 2014
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a napokban írta alá a fővárosi elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére vonatkozó szerződést. Sorozatunkban az elektronikus jegyrendszer működésének külföldi példáit mutatjuk be. A londoni tömegközlekedésben már 2003-ban meghonosították a pénzzel előre feltölthető, Oyster nevű elektronikus bérletet. Az utasok a bérletet összeköthetik bankszámlájukkal, és ebben az esetben […]

Friss, ropogós