Csúcson a bitcoin árfolyama

Több mint 15 ezer dollárra, 2018 januárja óta nem látott magasságba emelkedett a bitcoin árfolyama csütörtökön az amerikai elnökválasztás által okozott volatilitás és azon befektetői remények közepette, hogy a koronavírus-járvány sújtotta gazdaságok további monetáris támogatása megemeli a digitális eszközök értékét. A világ legnagyobb és legismertebb digitális devizájának értéke több mint tíz százalékkal ugrott meg az amerikai elnökválasztás napja, kedd óta. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe – amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja – 14 907,70 dolláron, 5,72 százalékos nyereségben állt csütörtök este fél nyolckor. Az elmúlt 24 órában a minimumot 13 958,42 dolláron, a maximumot pedig 15 306,84 dolláron érte el az index.

A bitcoin árfolyama már hetek óta erősödik, miután az elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó PayPal bejelentette, hogy engedélyezi digitális devizák vásárlását a platformján. Ez a hír erősítette azokat a régóta fennálló várakozásokat, hogy a bitcoin és társai életképesebb fizetési formává válnak. A bitcoin befektetői és rajongói az árfolyam további emelkedésébe vetett reményeiket arra alapozzák, hogy a globális pénzügyi hatóságok egyértelműbbek lesznek a kriptodevizák szabályozásában, és a nagy, hagyományos pénzügyi vállalatok egyre inkább elfogadják a digitális devizákat. A bitcoin árfolyama több mint húszezer dolláron 2017 decemberében érte történelmi csúcsát, majd a következő hónap alatt értékének 50 százalékát veszítette el. A kereskedésre jellemző, hogy napon belül is hatalmas ingadozások alakulhatnak ki árfolyamában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többször hivatkoznak internetes csalók a járványra

pén nov 6 , 2020
A pandémiás időszakban az online bűncselekmények elkövetői egyre gyakrabban hivatkoznak a koronavírusra, annak gyógymódjaira, illetve az esetleges állami támogatások, segélyek folyósítására, közéleti személyek adományaira vagy akár nyereményjátékokra – figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön a rendőrségi honlapon. Mint írták, hogy a kiberbűnözők adathalász e-mailek, illetve weboldalak, valamint nyereményjátékok […]
adathalász

Friss, ropogós