Digitális Jólét: címvédésre készülnek, de koldulniuk kell az utiköltségre

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam csapata Európát, mint kontinenst képviselve nyerte meg a FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Global Challenge nemzetközi robotépítő versenyt 2017-ben, Washingtonban. Idén Mexikó város ad otthont a versengésnek, ahol a RoboTeam Magyarországot képviselve kap lehetőséget a címvédésre. Az öt középiskolásból és két kísérő tanárból álló csapat részvételi költsége meghaladja a szülők által finanszírozható keretet, az intézménynek pedig szűkös forrásai vannak, ezért a közösséghez fordultak támogatásért. Azt kérik, mindenki a lehetőségeihez képest támodassa a csapatot, hogy összejöjjön az útiköltség, s részt vehessen a csapat a FIRST Global Challenge versenyen.

A Fazekas Robotika műhelye 14 éves múltra tekint vissza. 2003-ban indult azzal a céllal, hogy tanulóink részt vegyenek az FLL (FIRST Lego League) által szervezett nemzetközi robotikai csapatversenyen. A versenyen való sikeres szereplés és a gyerekek lelkesedése arra ösztönözte az iskolát, hogy bekapcsolódjon ebbe a nemzetközi mozgalomba, és a 2004-es évtől kezdődően megrendezte – Magyarországon először – a Budapesti regionális fordulót. A FIRST Global Challenge illetve, hogy más országok csapataival együttműködve lehet sikert elérni, komoly lehetőség számukra, ezért lelkesen készülnek a kihívásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rosenstein: újabb orosz kibertámadásokra lehet számítani

szo júl 21 , 2018
Az őszi amerikai választásokon ismét orosz kibertámadásokra lehet számítani – jelentette ki Rod Rosenstein, amerikai igazságügyi miniszterhelyettes a coloradói Aspen Fórumon. Rosenstein arról a jelentésről is beszélt, amelyet a tárca az amerikai választásokat fenyegető beavatkozási kísérletekről, köztük a várható kibertámadásokról és az ellenük teendő lépésekről állított össze. A miniszterhelyettes szerint […]

Friss, ropogós