A programozást nem lehet elég korán elkezdeni

programozoA PISA teszt szerint a magyar tizenévesek hatvan százaléka digitális írástudatlan, szakmai szervezetek pedig arra figyelmeztetnek, hogy elégtelen tudású és kevés a programozó és az informatikus Magyarországon. Ez pedig a magyar gazdaság versenyképességét is rontja. December 7. és 13. között a nemzetközi Computer Science Weeken rendezik meg a világ legnagyobb oktatási kezdeményezését, a Kódolás Óráját. Az esemény alkalmával a gyerekeket, szüleiket és tanáraikat szeretnék megismertetni a kódolás alapjaival, hogy a tanulók érdeklődését minél fiatalabb korban felkeltsék a számítástechnika iránt. Nemzetközi szinten a projekt egyik legnagyobb támogatójaként a Microsoft Magyarországon is kiemelten kezeli az eseményt: december 12-én az Óbudai Egyetemen várják a kódolás iránt érdeklődő fiatalokat.

Az idén harmadjára meghirdetett Kódolás Órája nemzetközi kezdeményezés arra hívja fel a pedagógusok és a szülők figyelmét, hogy egy hét leforgása alatt szánjanak legalább egy órát a programozás alapjainak megismerésére és a gyermekekkel való megismertetésére. Az eseménysorozat ideje alatt a Microsoft a Code.org civil szervezettel együttműködve rendezvénysorozatot indít az egész világon, hogy ezzel is népszerűsítse a kódolást a fiatalok körében. A kampány célja, hogy bemutassák, hogy bárki, bárhol, bármikor egy és száz év között bármilyen előképzettség nélkül elkezdheti a kódolást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MitM támadások: veszélyben az okostévéd

hét dec 7 , 2015
A számos kényelmi és szórakoztató funkcióval rendelkező okostévék hamar elterjedtek a háztartásokban és a vállalatoknál. Egyes előrejelzések szerint csak Észak-Amerikában és Nyugat-Európában 2016-ra százmillió internetre kapcsolódó TV-készülék lesz. Ez remek lehetőségeket kínál az internetes bűnözőknek is. A Symantec szakemberei összegyűjtötték a leggyakoribb módszereket, és tanácsokat amelyekkel felvehetjük a harcot az […]
Junoszt, televízió