Az OEVB szerint összetett támadás érte az előválasztás háttérrendszerét

szavazásAz Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) közleménye szerint reggel hat óra és délelőtt tíz között jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét. Mint írják nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett, ezért a szavaztatási folyamatot leállították. Az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn reggel hét órakor folytatódik. A tömeges terhelés okainak, módjának és származási helyének vizsgálatába bevonták Frész Ferencet, a Cyber Services Zrt. szenior kibervédelmi szakértőjét, aki korábban az Európai Unió Tanácsával és a NATO-val is együtt dolgozott. A támadás állítólag Kínából jöhetett. A közlemény nem tért ki arra, hogy a szervezők feljelentést tettek-e már.

Az online szavazáson egyébként fényképes igazolvánnyal és lakcímkártyával lehet részt venni, azonban a csalások elkerülésének érdekében az OVVB előírta, hogy a világhálón voksolók egy videóhívásban azonosítsák magukat. Ezeket a videós azonosításokat az előválasztást szervező aktivisták végzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dolgozni nehéz, hát még zajban

hét szept 20 , 2021
Közel hatvan éve terjedtek el a világon a nagytermes irodák, ahol az informatikusok többsége is kénytelen dolgozni. Akkoriban úgy gondolták, hogy az egyterű iroda a kollégák közötti együttműködést, kommunikációt javítani, a munkahelyi közösséget fejleszteni fogja, ami a kreatív ötletek megszületését segíti majd elő. Aki kénytelen ilyen irodában dolgozni, az tudja […]
iroda

Friss, ropogós