Az internet a legnagyobbakat is tönkreteheti

GfKÚj tulajdonoshoz kerülhet a világ egyik legnagyobb piackutató társasága, a német GfK — írta csütörtökön a WirtschaftsWoche című német gazdasági hetilap. A több mint száz országban tevékenykedő vállalkozás többségi tulajdonosa, a GfK német nonprofit piackutatási egyesület (GfK Verein) a beszámoló szerint mérlegeli, hogy értékesítse 56,5 százalékos tulajdonrészét, vagy fúzió révén próbálja biztosítani a veszteséges cég jövőjét. A WirtschaftsWoche szerint több versenytárs, köztük az amerikai Nielsen csoport és a brit Kantar is szóba jöhet új többségi tulajdonosként, és pénzügyi befektetők is vizsgálják a GfK felvásárlásának lehetőségét.

A világszerte mintegy 13 ezer embert foglalkoztató cég a Wirtschaftswoche összeállítása szerint főleg azért maradt le az utóbbi években a versenytársak mögött, mert a GfK Verein elzárkózott a terjeszkedéstől, például megakadályozta, hogy a társaság egyesüljön a TNS brit piackutató céggel. Helyzetét tovább rontja, hogy ügyfelei az internet és a digitalizáció révén egyre könnyebben hozzá tudnak jutni olyan adatokhoz, amelyeket a GfK költséges piackutatási módszerekkel állít elő. A társaság az idei második negyedévben 361,2 millió euró bevételt ért el, ami 6,1 százalékos csökkenés éves szinten, és az egy évvel korábbi 19,7 millió eurós üzemi eredmény után 148,3 millió eurós veszteséget szenvedett el, főleg értékcsökkenési leírások miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a rendőrség határvadász-toborzó Facebook-oldala

hét aug 29 , 2016
Elindult szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határvadász-toborzó Facebook-oldala. A háborúk, az éhezés elől menekülők számának növekedése miatt a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy háromezer új rendőrrel növelik a határvadászszázadok létszámát. Papp Károly országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szeptember elsején kezdi meg a toborzást a rendőrség a többi között […]
Facebook