ABB, Bosch, Cisco: nyílt forráskódú szoftvert az okos otthonokba!

Dirk-SchlesingerAz ABB, a Robert Bosch és a Cisco System Inc. mozaiq operations GmbH névvel nemzetközi közös vállalatot hoz létre okos otthonhoz („smart home”) szükséges nyílt forráskódú szoftverplatform fejlesztésére és üzemeltetésére. A platform egyesíti majd a lakásautomatizálás terén ma használatos különálló alkalmazásokat, illetve kölcsönös kompatibilitást kínál az alkalmazott eszközök között. A platform, amelyet a mozaiq fog kifejleszteni, a Tárgyak, Szolgáltatások és Emberek Internetét (Internet of Things, Services and People) bevezeti a felhasználók otthonába, amelynek köszönhetően a készülékek széles köre könnyedén és biztonságosan kommunikálhat egymással.

A fogyasztók készülékeiket és az eszközeiket – függetlenül attól, hogy azok milyen gyártmányúak – zökkenőmentesen és intuitívan tudják majd saját igényeikhez igazítani, és ez minden eddiginél magasabb szintű kényelmi funkciót, irányítási lehetőséget és energiahatékonyságot biztosíthat számukra. Csak egy példa: egy szokatlanul forró napon az okostelefonon egy kattintással, vagy egy előre beállított utasítással leeresztheti otthon a rolót. Megteheti majd, hogy kikapcsolja a szárítógép időzítőkapcsolóját, vagy úgy szabályozza az otthoni monitorokat, hogy azok automatikusan kikapcsoljanak, így késztetve a gyerekeket arra, hogy menjenek ki a szabadba játszani.

A mozaiq ideiglenes vezetője a Cisco Internet Business Solutions Grouptól Dirk Schlesinger lesz. Schlesinger a németországi Frankfurtból igazgatja majd a vegyes vállalatot. Megbízatása az állandó vezető kinevezéséig szól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a webhalál, de sebaj… VIII.

sze máj 13 , 2015
ShareTweetPinShareAz Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója. 8. […]

És még ez is...