A kivételszabályra hivatkozik a NordTelekom, az MNB szerint tévesen

nordtelekom-simA jegybank átmenetileg felfüggesztette a NordTelekom Távközlési Szolgáltató Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel. A moratórium a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás közzétételéig marad érvényben. A jegybank egyúttal ötmillió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a kibocsátót.

Az MNB megállapította, hogy a NordTelekom nem készített összevont, konszolidált éves beszámolót annak ellenére, hogy egy 100 százalékos leányvállalattal rendelkezik, és így anyavállalatnak minősül. A társaság kivételszabályra hivatkozott, azonban ez a tőzsdén jegyzett társaságokra nem alkalmazható – jegyezte meg az MNB. A cég tehát nem rendelkezik a kibocsátó legfőbb szerve által elfogadott – az éves jelentés részét képező – konszolidált éves beszámolóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar kormányzat is kezdi felismerni, hogy technológiai korszakváltás folyik a világban

szo jún 18 , 2016
Más európai országok mellett, Magyarország is felismerte, hogy a technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási rendszereket mondta Nikoletti Antal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen. A helyettes államtitkár szerint a világgazdasági trendek azt mutatják, […]